4 njam!-chefs verwarmen je met hun favoriete Winterse Kost

Putteke winter vraagt om een stevig ‘potteke winter’. In het gloednieuwe programma Winterse Kost maken Wim Ballieu, Bart Desmidt, Jelle Beeckman en Bert Meewis daarom hun favoriete wintergerechten voor je klaar. Van een dampende ovenschotel of pruttelende stoofpot tot een warme kom soep. Elke aflevering deelt een van de chefs al zijn lievelingsgerechten om je in de koude wintermaanden lekker warm te houden.

Winterse Kost is als een dekentje waar je je gezellig kan in nestelen, volgens Wim. Zijn top 4 wintergerechten zijn ovenschotel Parmentier, een winterse traybake van bloemkool in witte saus met aardappelen en chipolata, een stevige portie Orloffgebraad en (voor de gardelikkers onder ons) homemade vanillepudding mét velletje en verse speculaas. Zoals gewoonlijk geeft Wim steeds z’n eigen draai aan deze winterse klassiekers.

Bart houdt het liever wat minder experimenteel. Hij beschrijft zijn Winterse Kost als ‘simpel, maar goed’. Zoals zijn tartiflette met prei, ham en Belgische kaas of z’n stoofpotje van varken en zuurkool. Daarnaast is de chef ook fan van een lekker stukje vis in de winter en bereidt daarom ook nog overheerlijke kabeljauwbrandade met hutsepotgroenten en een hot pot risotto met zeeduivel.

Messy chef Jelle houdt het ook in de winter gezellig rommelig in zijn keuken. En gelukkig maar, want dat levert volgens hem de lekkerste Winterse Kost op! Als je de gerechten maar voldoende tijd en ‘pruttelliefde’ geeft. Op zijn winters menu staat een kom romige uiensoep, smeuïge one pot orzo, gehaktbrood met frietjes en een Marokkaans stoofpotje.

Tot slot maakt ook Bert zijn favoriete Winterse Kost klaar. Hij warmt je op met zijn knolseldersoep, een winterse quiche van witloof, ham en kaas, stoemp met savooikool en vis in witte wijnsaus. Key ingrediënten zijn daarbij vaak verse producten van eigen bodem, een goeie klont boter en een stevige scheut volle room.

Laat de winter maar al komen, want Wim, Jelle, Bart en Bert zorgen binnenkort voor warmte en gezelligheid in de keuken én aan tafel.

Alle Winterse Kost bekijk je vanaf zondag
op je favoriete njam!-kanaal

Vanaf 20 oktober,
elke zondag om 11u30,16u30 & 22u30

Foto: Stephanie Bex; Studio 100

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.