Sid Van Oerle lanceert podcast ‘Sidtopia’ geïnspireerd door Dungeons & Dragons

Een avontuurlijk hoorspel met comedy en fantasy in de hoofdrol

Acteur en theatermaker Sid Van Oerle brengt met trots zijn nieuwe podcast Sidtopia, een avontuurlijk hoorspel geïnspireerd op het populaire rollenspel Dungeons & Dragons. Vanaf 15 oktober 2024 is Sidtopia beschikbaar op alle grote podcastkanalen en te bekijken op YouTube. Bekende stemmen zoals Jelle De Beule, Barbara Sarafian, Hakim en Amelie Albrecht sluiten zich aan bij Sid in dit komische en fantasievolle avontuur.

Dobbelstenen & Fantasie

Sidtopia neemt luisteraars mee op een spannende reis door een wereld die helemaal uit de verbeelding van Sid Van Oerle ontsprongen is. De podcast is geïnspireerd door Dungeons & Dragons, een spel dat wereldwijd enorm populair werd, mede door series zoals Stranger Things. Sid: “Het unieke aan Dungeons & Dragons is dat je met slechts wat dobbelstenen en je verbeelding een geheel nieuwe wereld kunt creëren. Dat geeft me de ruimte om verhalen te vertellen die dicht bij mijn eigen ervaringen liggen, maar dan in een volledig fantasievolle setting.”

Fantasy met een persoonlijk verhaal

Het verhaal van Sidtopia is niet zomaar een klassieke fantasy. Sid’s personage, een elf met een gewei, gaat op zoek naar zijn verloren broer, een zoektocht die parallellen trekt met Sid’s eigen leven. Tijdens de pandemie verloor Sid het contact met zijn broer door diens complottheorieën. Sidtopia is dus ook een persoonlijk verhaal over verlies, verzoening en familie, maar dan doorspekt met humor, magie en bizarre wezens.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekende gastspelers
Jelle De Beule als goblinkeizer, Hakim als elfenkapitein. Barbara Sarafian als een duistere priesteres.  Naast Sid Van Oerle nemen verschillende bekende Vlamingen plaats aan de speeltafel om het avontuur tot leven te brengen.  Ze voegen elk hun unieke flair toe aan de fantasiewereld van Sidtopia. Deze samenwerkingen leiden tot onverwachte, vaak hilarische situaties, waarbij de grenzen tussen geïmproviseerde comedy en epische verhalen vervagen.

Sid licht toe: “Met Sidtopia wil ik mensen laten lachen, maar ook ontroeren. Het is een combinatie van persoonlijke verhalen en de waanzin die alleen een wereld vol fantasiewezens kan bieden. Het voelt een beetje alsof ik mijn eigen universum creëer, waar alles mogelijk is.”

 

Luister en kijk naar Sidtopia

De podcast Sidtopia is vanaf 15 oktober 2024 te beluisteren op alle grote podcastplatforms, waaronder Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Voor wie de verhalen visueel wil beleven, is de podcast ook te bekijken op YouTube. Bereid je voor op een avontuur vol verrassingen, gelach en pure verbeelding.

Related Posts

No Content Available

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.