Babes:De premiere

Op maandagavond ging in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen de nieuwe musical-comedy BABES in première, de eerste productie van het musicalhuis ISKARIOT. Ann Van den Broeck, Bieke Ilegems, Maike Boerdam en Peter Thyssen zorgden voor wat “de comeback van het jaar” wordt genoemd. Dit is niet alleen het debuut van ISKARIOT als musicalmaker, maar ook hun terugkeer naar het toneel. Ann Van den Broeck, die op korte termijn inviel voor Daisy Thys, die oorspronkelijk een hoofdrol zou vertolken, en zich afgelopen week noodgedwongen moest terugtrekken wegens een medische urgentie, had slechts enkele dagen de tijd om deze rol te repeteren. Bij de Première was daar niets van te merken, ze danste en zong vol overtuiging mee, al zou ze er van in de beginnen al zijn bij geweest. De voorstelling maakte meteen indruk op de genodigden uit de musicalwereld en de pers, die lovende reacties gaven op deze eerste musical-productie van ISKARIOT. BABES is niet alleen een komische voorstelling, maar biedt ook diepgang met het verhaal van drie vrouwen die hun eigen lot in handen nemen en weigeren zich langer te laten misleiden.

In de jaren ’90 was het een meidengroep waarvan iedereen de liedjes ervan mee kon zingen. Nu in een tijd waarin vaker op het verleden wordt teruggegrepen om succes te bereiken, besluiten Nathalie, Sanne en Pamela om onder leiding van hun vroegere manager Guido ongeveer 25 jaar later toch weer bij elkaar te komen.
De tijden zijn wel veranderd, en éénieder van hen heeft daar zo haar eigen mening over om de koppen terug bijeen te steken. zou dat nog wel kunnen lukken…?
Is het mogelijk om, als je elkaar 25 jaar amper gesproken hebt, de draad weer op te pakken? 
En passen de liedjes van vroeger nog wel bij de vrouwen die de drie Babes geworden zijn? 
Is bekend zijn vandaag de dag nog hetzelfde als bekend zijn in de jaren ’90?



Alle ogen zijn gericht op dat ene grote concert. Die ene avond waarin ze willen laten zien, BABES is terug!

BABES is een nieuwe Vlaamse musical-comedy van de makers van “Lelies”, “Josephine B.” en “Goodbye Norma, Jeane” en speelt slechts 4 weken exclusief in het Fakkeltheater. 
Glansrollen zijn er weggelegd voor Bieke Ilegems, die tevens haar musicaldebuut maakt, Ann Van den Broeck, Maike Boerdam en Peter Thyssen
Ze zullen begeleid worden door een live orkest onder leiding van Thomas Vanhauwaert.
 

OVER ISKARIOT
ISKARIOT is een nieuw musical-gezelschap dat zich richt op het ontwikkelen van originele producties. Het team achter ISKARIOT is verantwoordelijk voor enkele iconische musicals zoals Lelies, Josephine B.”, en Goodbye Norma Jeane. Na het beëindigen van Judas Theater Producties, besloot het team met ISKARIOT door te gaan, gedreven door hun liefde voor het musicalvak.

 

Praktische informatie over BABES

Première: 14 oktober 2024, Rode Zaal, Fakkeltheater, Antwerpen
Speelperiode: tot 3 november 2024
Tickets: €36, VIP-tickets: €46 (inclusief hapje, drankje en de beste plaatsen)
Reserveren: www.fakkeltheater.be – 070 246 036

Voorstellingen:

  • Maandag 14 oktober 2024 om 20:00 (première)
  • Donderdag 17, 24, 31 oktober 2024 om 20:00
  • Vrijdag 11, 18, 25 oktober en 1 november om 20:00
  • Zaterdag 12 en 26 oktober en 2 november om 15:00 en 20:00
  • Zondag 20, 27 oktober en 3 november om 15:00

Cast & Creatives

  • Cast: Bieke Ilegems (Pamela), Ann Van den Broeck (Sanne), Maike Boerdam (Nathalie), Peter Thyssen (Guido)
  • Regie & choreografie: Martin Michel
  • Script & liedteksten: Allard Blom
  • Muzikale leiding: Thomas Vanhauwaert
  • Decor & kostuums: Freek Veneman

Voor meer informatie over de musical-comedy BABES, tickets en de volledige speellijst, kunt u terecht op de website van ISKARIOT: www.iskariot.be.

Meer info via www.iskariot.be of www.fakkeltheater.be

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.