Peppe Giacomazza trakteert je op een snoepreis naar Emilia-Romagna

Als er op zondag 13 oktober één keuze is die je absoluut moet maken, is het deze: (af)stemmen op njam!, want daar gaat het nieuwe programma Peppe’s Emilia-Romagna van start! Na de culinaire kijkknallers Peppe’s Sicilië en Peppe’s Toscane, trekt de Italiaanse chef Peppe Giacomazza opnieuw op gastronomische ontdekkingsreis naar z’n geliefde land en trakteert hij onze smaakpapillen op een fantastische snoepreis.

Peppe’s bestemming: Emilia-Romagna, de buik van Italië! Emilia-Romagna ligt in het noorden van Italië, met Bologna, Modena en Parma als bruisende centrumsteden. De majestueuze Po-rivier, Adriatische kust en schilderachtige Apennijnen bakenen de foodvalley netjes af. Echt op élke hoek vindt Peppe een smaakvol verhaal. Niet verwonderlijk, als je weet dat de culinaire juweeltjes mortadella, parmaham, aceto balsamico, ragù, Parmigiano Reggiano stuk voor stuk hun oorsprong in de regio vinden.

Peppe Giacomazza: “Ik las net de voice overs in en dacht: da’s de televisie die ik wilde maken. Zo fier ben ik!” Nu zondag trekt Peppe naar de hoofdstad van de regio: Bologna. Da’s met de B van Buono. Want als Italië een maaltijd zou zijn, dan is Bologna het hoofdgerecht. Peppe proeft er de échte ragù, kaasijs, artisanale mortadella en kookt op het mooiste plein van de stad.

Later zie je Peppe ook Modena ontdekken. Een stad die naast Ferrari en Pavarotti, ook heel wat culinaire sterren herbergt zoals Massimo Bottura, de aceto balsamico, gnocco fritto en de mooiste markt Albinelli. Peppe laat ons meesmullen van tijdloos erfgoed! Nog in Peppe’s Emilia-Romagna verkent hij het platteland. Ver weg van de steden, bezoekt hij dan een Parmigiano-paradijs, een biofarm en maakt hij tortellini met zalige nonna’s in de Apennijnen. Daarnaast volgt Peppe ook de Po-rivier. Het is de langste van Italië en zorgt voor prachtige producten in haar bedding. Zoals de tomaat & culatello. Na een smaak- en spraakmakende lunch met sterrenchef Spigaroli, bezoekt hij één van Italië’s meest historische wijnhuizen. En tot slot zet Peppe z’n zintuigen op scherp in Parma. Hij ziet er honderden hemelse parmahammen tegen het plafond, steekt zijn neus in een glas lambrusco en zet z’n tanden in een heerlijke kooksessie op Piazza Duomo. Dit is Unesco voor foodies!

Proef mee van Peppe’s eerste echte keer in het mekka van de Italiaanse gastronomie, in Peppe’s Emilia-Romagna!

Reis mee naar Peppe’s Emilia-Romagna
vanaf nu via je favoriete njam!-kanaal

Vanaf zondag 13 oktober,
elke zondag om 11u,16u & 23u

Foto: Studio 100

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.