Prinsenpark viert ‘Week van het Bos’ met een heus Bosfiejest

Provinciaal Groendomein Prinsenpark in Retie viert de ‘Week van het Bos’ tijdens het Bosfiejest. Ook Bosgroep Kempen Noord viert mee.

Op zondag 6 oktober start de ‘Week van het Bos’. Jong en oud trekken naar buiten en ontdekken het leven in het bos. Redenen genoeg voor het Provinciaal Groendomein Prinsenpark (Retie) om een Bosfiejest te houden. Tijdens verschillende wandelingen, workshops en demonstraties leerden meer dan 1500 bezoekers bij over onze bossen. Ook Bosgroep Kempen Noord, die het Prinsenpark ondersteunt bij het bosbeheer, gidste bezoekers door het bos.

Bij het Prinsenpark blikken ze tevreden terug op de 2e editie van het Bosfiejest. Het werd een heel gevarieerde editie, met voor ieder wat wils: zo was er een workshop pyrografie, een bosbeheerwandeling, een kinderzoektocht, een bosweetjeswandeling en een muziekband.

Via het belevingsaanbod en de vele bezoeken die het Prinsenpark organiseert, ervaart het publiek het belang van natuur en biodiversiteit”, kadert gedeputeerde voor Groen- en Recreatiedomeinen Jan De Haes. “Zorg dragen voor de natuur wordt gestimuleerd vanuit een vaak verwonderende beleving. Natuurcontact heeft ook heel wat bewezen positieve effecten, zo daalt het stressniveau en verhoogt de concentratie. Het Bosfiejest was kortom de ideale start van de ‘Week van het Bos’ in onze provincie.

Els Goyvaerts, Directeur Provinciale Groendomeinen Regio Kempen, vult aan: “Met het Bosfiejest brengen we mensen naar het Prinsenpark en nemen we hen mee in het bos. Niet enkel tijdens het Bosfiejest, maar het hele jaar door, zetten we in op beleving en natuureducatie. Zo gaan ook dit najaar weer heel wat bezoekers op pad in het Prinsenpark samen met natuurgidsen, domeinwachters en onze consulenten publiekswerking. We verwachten dit najaar een record van 150 klassen die langskomen!

Wie bos zegt, zegt Bosgroepen

Als trouwe partner van het Prinsenpark en vele boseigenaars, waren ook de Bosgroepen vertegenwoordigd op het Bosfiejest. Jongeren leerden tijdens een quizje over de dieren die in onze bossen wonen en volwassenen genoten van een gegidste wandeling. Voor het bosbeheer in het 215 ha grote park, vraagt het Prinsenpark wel eens advies aan Bosgroep Kempen Noord.

Zo plantten het Prinsenpark en Bosgroep Kempen Noord samen met scholen en jeugdbewegingen in totaal al 11.550 bomen en struiken aan. Goed voor een oppervlakte van 46.055m2 nieuw bos in en rond het Prinsenpark.

Foto: Copyright Provincie Antwerpen

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.