Tijdelijke Musette verwelkomt bezoekers in De Schorre

Vlinderplein, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Boom

Terwijl de werken aan het nieuwe museumcafé aan de Rupeldijk van start zijn gegaan, kunnen de bezoekers van De Schorre opnieuw genieten van hun favoriete tapas of warme chocomelk in De Musette. Hetzelfde lekkere aanbod, hetzelfde gezellige wielerinterieur, dezelfde vriendelijke bediening. Enkel de locatie is veranderd. Op woensdag 9 oktober werd het wielercafé De Musette feestelijk heropend op haar nieuwe locatie aan de Vlindertent in De Schorre. Meer info op www.musette.be

De chalet van De Musette, die sinds 2018 aan de Rupeldijk stond, is tijdelijk verplaatst naar het Vlinderplein in De Schorre. Gezien de chalet al eigendom was van De Schorre, was de kostprijs van de verhuis slechts €15.000. Ook de machines en inrichting werden hergebruikt. “Als provincie Antwerpen zijn we blij dat we de tijdelijke verplaatsing van De Musette naar het Vlinderplein kunnen realiseren. Hierdoor garanderen we dat wielerfans en bezoekers kunnen blijven genieten van dit unieke rustpunt in De Schorre”, zegt gedeputeerde Jan De Haes. “Deze overgang biedt ons de kans om in 2025 een volledig vernieuwde Musette te heropenen, waar cultuur, natuur en wielerbeleving hand in hand gaan. Samen met de nieuwe brasserie bouwen we verder aan een sterk en duurzaam horeca-aanbod op dit prachtige domein.”

Aanbod De Musette

Niet enkel de inrichting van het wielercafé aan het Vlinderplein is in wielerthema, je kan het ook terugvinden op de menukaart met namen als “Klein verzet”, “De Rode Lantaarn” en “Grote Molen”. De Musette is de ideale locatie voor een pauze tijdens een fietstocht of wandeling doorheen De Schorre. Naast de reguliere brasserie-werking worden er ook maandelijks activiteiten georganiseerd, zoals een luxe ontbijtbuffet elke derde zondag van de maand. Maar ook voor jouw eigen privé-activiteit, zoals een babyborrel of vergadering, kan je de locatie afhuren. De Musette werkte dit jaar bovendien een speciale VIP formule uit voor het evenement Putteke Winter op 6 & 7 december in De Schorre. Bedrijven kunnen hun medewerkers trakteren op tapas of een heuse BBQ. Meer info en reservaties voor de VIPformule op www.musette.be

Museumcafé De Musette 2.0

In tussentijd wordt er volop gewerkt aan de verbouwingen van het voormalige wielermuseum De Velodroom aan de Rupeldijk, om dit om te vormen tot een museumcafé. Bezoekers zullen er kunnen genieten van een hapje en een drankje in wielerthema. De heraanleg van de buitenruimte zal De Schorre verbinden met het Nationaal Park Scheldevallei. Tot de heropening aan de Rupeldijk van het nieuwe museumcafé in augustus 2025, blijft de tijdelijke Musette op het Vlinderplein in gebruik.

Brasserie op De Schorre

Door saneringswerken op de oude locatie van Brasserie De Schorre werd de start vertraagd, maar weldra zullen ook daar de bouwwerken starten, met een geplande opening op 1 mei 2025. De bouw en exploitatie verlopen via een DBFM-constructie, waarbij partner WeAreOne.World is aangetrokken. De provincie investeert zelf €200.000 extra in publieke toiletten. Samen met het museumcafé zal de brasserie in de toekomst een volwaardig horeca-aanbod bieden op De Schorre.

Praktische info:

Openingsuren:

Woensdag & donderdag van 12 tot 18 uur

Vrijdag & zaterdag van 12 tot 20 uur

Zondag van 10 tot 20 uur

Waar:
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, Boom

Meer info:
www.musette.bedemusette@deschorre.be, 03 880 76 00

Foto: Provincie Antwerpen

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.