De Schaar Erin, Publiek in de Spotlights: Een Hilarische Interactieve Theaterervaring”

Afgelopen zondagavond vond in Theater Elckerlyc in Antwerpen de première plaats van de interactieve komedie De Schaar Erin. Dit openingsstuk van het nieuwe theaterseizoen van Backstage Producties werd met veel enthousiasme ontvangen door het publiek. Onder de vakkundige regie van Frank De Kaey en met een sterrencast bestaande uit Dirk Van Vooren, Christophe Stienlet, Helle Vanderheyden, David Cantens, Vicky Florus en Patrick Onzia, werd de voorstelling een groot succes.

Zowel het publiek als de pers genoten zichtbaar van deze luchtige en interactieve moordkomedie, waarin de toeschouwers actief worden betrokken bij het oplossen van de zaak. Het stuk, geschreven door Paul Pörtner, heeft een unieke formule die elke uitvoering anders maakt. Afhankelijk van de inbreng en vragen van het publiek kan de avond eindigen met één van drie verschillende oplossingen. Dit vraagt veel improvisatie van de acteurs, omdat zij vooraf niet weten welke richting het verhaal op zal gaan. Tijdens de première ging het publiek de uitdaging met plezier aan, wat zorgde voor een dynamische en levendige theateravond vol interactie.

 

“De Schaar Erin” speelt zich af in een kapsalon waar een moord wordt gepleegd op huisbazin Isabelle Kozak.  Het publiek krijgt de unieke kans om te helpen bij het aanwijzen van de moordenaar, wat zorgt voor een meeslepende theaterervaring vol spanning en humor.

In het komische moordmysterie “De Schaar Erin” vindt een moord plaats op huisbazin Isabelle Kozak in een kapsalon. De aanwezige personages, elk met hun eigen motief, raken verwikkeld in een hilarische politiezaak, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om mee te denken en de moordenaar aan te wijzen. Het publiek krijgt de unieke kans om te helpen bij het aanwijzen van de moordenaar, wat zorgt voor een meeslepende theaterervaring vol spanning en humor.

De Schaar erin van auteur Paul Pörtner en oorspronkelijk regisseur (en theaterbewerker) Bruce Jordan, is een intrigerende voorstelling waarbij de ingrediënten van een spannende “whodunit” speels gecombineerd worden met alle elementen van een heerlijke komedie en de aanwijzingen van een interactief publiek. tot zowel 60 vragen uit het publiek kunnen opgelost worden om het theaterstuk op dit moment een heel andere wending te geven. Tijdens de pauze komt de de politie inspecteur die de moordzaak moet oplossen, aan het publiek vragen of ze iets opmerkelijks gezien hebben en noteert dit alles in zijn boekje om dit tijdens het tweede gedeelte volledig te verwerken ik dit stuk. Heel wat improvisatie van de acteurs komt hier bij te pas, en ze doen dit subliem goed, niet te verbeteren. De schaar erin is door deze opzet zo geslaagd dat dit theaterstuk in het Guinnesboek vernoemd wordt als het meest en langst gespeelde toneelstuk en overwint in dit genre, The Mousetrap (De Muizenval)  één  van de 20 toneelstukken van Agatha Christie dat over heel de wereld op de lijst blijft staan. Geen nood want weldra zal ook De Muizenval, najaar 2024 gespeeld worden in theater ELCKERLYC. Dit theater zal dan helemaal omgevormd worden in het Pension Monkswell Manor waar dit bloedstollende moordverhaal uit de jaren vijftig ijzersterk zal vertolkt worden door een Vlaamse topcast, maar daarover meer in het najaar 2024.

 

Na afloop van de premièrevoorstelling werd het stuk opgedragen aan Brik Van Dyck en Gilbert Vande Voorde, die beiden nauw betrokken waren met de cast, het productiehuis en het team van Theater Elckerlyc.

 

“De Schaar Erin” is nog te zien tot en met 27 oktober in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Deze interactieve komedie belooft een onvergetelijke avond te worden voor iedereen die houdt van spanning, humor en actieve betrokkenheid. Tickets zijn verkrijgbaar via de web-site van Backstage Producties en bij de kassa van het theater.

  • Eddy Laureyssens: David Cantens
  • Tony Van Reet: Dirk Van Vooren
  • Nick Janssens: Christophe Stienlet
  • Mike Vertommen: Patrick Onzia
  • Barbara De Marke: Helle Vanderheyden
  • Eleonore Delrey: Vicky Florus

Periode: tot  27 oktober 2024
Locatie: Theater Elckerlyc, Antwerpen
Regie: Frank De Kaey
Tickets: www.backstage-producties.be

OOG VOOR MOBILITEIT RICHTING HET THEATER

Dit seizoen gaat Theater Elckerlyc, een trouwe partner van Backstage Producties,  een stap verder in het verbeteren van de mobiliteit voor hun publiek. Er is een nauwe samenwerking met de NMBS opgezet, waardoor het Bravo-ticket beschikbaar is. Dit ticket biedt reizigers een voordelig tarief voor hun treinreis naar het theater, wat niet alleen duurzaamheid stimuleert, maar ook een comfortabele en stressvrije ervaring voor de bezoekers garandeert. Bovendien beschikt het theater over meer dan 400 fietsparkeerplaatsen, wat fietsen als alternatief aantrekkelijk maakt.

 

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.