Heraanleg Oudebareellei in Merksem

De riolering in de Oudebareellei in Merksem is in slechte staat. Daarom zal water-link ze in samenwerking met Aquafin vernieuwen en een gescheiden stelsel aanleggen. Het Agentschap Wegen en Verkeer en stad Antwerpen maken van de gelegenheid gebruik om aansluitend het wegdek, de voetpaden en parkeerstroken te vernieuwen. De werken starten op 23 september en zullen ongeveer een jaar duren.

Riolering 

De Oudebareellei, een verbindingsweg tussen de Bredabaan en de wijk Deuzeld, heeft een verouderde riolering.

Bij zware buien stroomt er te veel regenwater in de gemengde riolering. Hierdoor kan via de bestaande overstort* ongezuiverd afvalwater in de Eethuisbeek terecht komen, waardoor er kans is op wateroverlast en mogelijke milieuvervuiling. De verouderde gemengde riolering zal worden opgebroken en vernieuwd. Er komt een gescheiden rioleringsstelsel waardoor in de toekomst het regenwater en afvalwater gescheiden worden afgevoerd. Het regenwater zal dan naar de Eethuisbeek gaan en het afvalwater naar de rioolwaterzuivering in Schoten.

Voetpaden en bushaltes 

De voetpaden krijgen een breedte van circa 1,80 meter, en de parkeerstroken worden aangevuld met groenzones. Die maken de straat leefbaarder en werken visueel versmallend, waardoor het gemotoriseerd verkeer automatisch snelheid mindert.

Er komen toegankelijke bushaltes in de Oudebareellei, zodat onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot en veilig gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Deze haltes vervangen de huidige haltes in de Eethuisstraat en de Deuzeldlaan.

De hinder wordt zoveel mogelijk beperkt. Doorgaand verkeer is niet mogelijk tijdens de werken. De straat zal voor de hulpdiensten wel steeds toegankelijk blijven.

Schepen voor openbaar domein Erica Caluwaerts: “De heraanleg van de Oudebareellei is een essentiële stap om de bereikbaarheid en toegankelijkheid in Merksem te verbeteren. Door de riolering te vernieuwen en de voetpaden en parkeerstroken opnieuw in te richten, creëren we een moderne, toegankelijke en duurzame omgeving voor alle bewoners. Dit project is een mooi voorbeeld van hoe we in Antwerpen streven naar een toekomstbestendige stad waar de noden van vandaag en morgen hand in hand gaan.”

Partners 

Water-link, het Vlaamse Gewest en stad Antwerpen werken samen aan de heraanleg. Aquafin is bouwheer. Meer info is te vinden op https://www.antwerpenmorgen.be/nl/projecten/oudebareellei/over.

(*) Een overstort is een nooduitlaat in het rioolstelsel, waardoor bij hevige regenval en capaciteitstekort om het rioolwater te bergen, dat rechtstreeks op oppervlaktewater wordt geloosd.

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.