Stad Antwerpen introduceert nieuw retributiereglement voor nutswerken

Vanaf 1 januari 2025 voert stad Antwerpen een nieuw retributiereglement in om het beheer van nutswerken in de openbare ruimte te verbeteren. Dit reglement introduceert specifieke vergoedingen voor nutsbedrijven, met als doel een striktere naleving van vergunningsregels en het beperken van de impact op de stad en haar bewoners.

Het nieuwe retributiereglement stimuleert verbetering door financiële prikkels te koppelen aan de juiste registratie en tijdige uitvoering van werken. Nutsbedrijven die zich niet aan de regels houden, zullen hogere kosten moeten betalen, wat hen aanspoort om efficiënter te plannen en de werkzaamheden zo kort mogelijk te houden.

​Deze maatregelen zijn bedoeld om te lange innames van het openbaar domein en ongecoördineerde werken te ontmoedigen, wat zal leiden tot minder verkeershinder en minder overlast voor bewoners.

Met deze hervorming versterkt de stad Antwerpen het beheer van de openbare ruimte en zorgt ze ervoor dat nutsbedrijven hun verantwoordelijkheid nemen. Tegelijkertijd kan het stadsbestuur beter toezicht houden op de uitvoering van nutswerken.

Schepen voor openbaar domein Erica Caluwaerts: “Nadat we eerder de nieuwe code nuts goedkeurden, is de goedkeuring van het retributiereglement een volgende stap in het uitrollen van ons actieplan om ervoor te zorgen dat de straten en voetpaden in onze stad op een deftige manier hersteld en dichtgelegd worden na werken. Ook pakken we hiermee de hinder aan die werken met zich meebrengen, daar hoe groter de werken en hoe langer ze duren, hoe hoger de retributie is. Zo willen we nutsbedrijven aansporen om sneller en met minder hinder hun werken uit te voeren.”

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.