Opening Fietsservicepunt De Lilse Bergen

De Lilse Bergen onthult een gloednieuw fietsservicepunt – een must-visit voor elke fietsliefhebber!

In samenwerking met de provincie Antwerpen en Toerisme Vlaanderen is een multifunctioneel fietsservicepunt gebouwd aan De Lilse Bergen. De bezoeker vindt hier op infoborden, maar uiteraard ook online, uitgebreide info om de Kempen te voet of per fiets te ontdekken. Er wordt voorzien in overkapte zitgelegenheid, sanitair, een fietsoplaadpunt en een herstelzuil voor kleine herstellingen.

Fietsservicepunt

Het nieuwe Fietsservicepunt, en de zone errond, zijn het ideale startpunt voor fiets- en wandeltochten. Alle nodige informatie over de knooppuntennetwerken en icoonroutes, zijn handig en overzichtelijk te vinden. Maar de toerist en recreant kan er meteen ook picknicken, fietsbatterijen opladen in de fietslockers of aan de fietsbeugels. Men kan er aan een herstelzuil kleine herstellingen doen, en ook een sanitaire stop is mogelijk. De volledige zone en het gebouw zijn tevens toegankelijk voor rolwagens. Hiervoor won De Lilse Bergen advies in bij Toerisme Vlaanderen, die meteen ook een deel van het project subsidieert.

De investeringen passen volgens Jan De Haes, gedeputeerde voor Toerisme en Provinciale groen- en recreatiedomeinen volledig in de beleidsplannen van de provincie:

“Onze provinciale domeinen zijn fantastische plekken om te genieten en plezier te maken. Daarnaast vormen ze ook steeds vaker een startpunt om de omliggende regio’s te verkennen, zoals we nu doen met dit nieuwe Fietsservicepunt. Het biedt bezoekers inspiratie en informatie om actief te zijn in en rond De Lilse Bergen. Recreanten en toeristen ontdekken hier allerlei routes om te wandelen of te fietsen, en dankzij handige QR-codes kunnen ze die routes ook digitaal volgen. Met deze nieuwe accommodatie zetten we De Lilse Bergen nog steviger op de kaart.”

Icoonfietsroutes

De icoonfietsroutes zijn hét uithangbord voor de binnenlandse en buitenlandse promotie van fietsvakanties in Vlaanderen. Dit multifunctioneel servicepunt ligt aan twee icoonfietsroutes. De Vlaanderenroute en de Kempenroute passeren langs De Lilse Bergen

Toerisme Vlaanderen steunt dan ook volop dit project:

“We stimuleren de aantrekkelijkheid en bereikbaarheid van de route met een duidelijk start- en infopunt. Daarenboven geven we door middel van straatmeubilair, fietsenstallingen en infoborden en ruime aandacht aan de toegankelijkheid voor rolstoelen en aan de familievriendelijkheid. Vlaanderen is de fietsregio bij uitstek en die reputatie willen we alle eer aan blijven doen. Hierdoor zullen nog meer mensen op een aangename manier kunnen proeven van wat Vlaanderen op de fiets te bieden heeft.”

Bart Verheyen, directeur Provinciaal Recreatiedomein De Lilse Bergen, is verheugd met een uitbreiding van de diensten die zijn domein aan het ruime publiek kan bieden:

“Het fietsservicepunt is een grote meerwaarde voor het fiets-en wandeltoerisme in de regio. Daarnaast ligt De Lilse Bergen centraal op de Kempenroute van Toerisme Vlaanderen. Deze route is +200 km lang. Een overnachting tijdens je fietstocht kan in één van onze kampeerhutten die van alle basiscomfort voorzien zijn. Zo blijven de fietszakken alvast een beetje lichter.”

Investeren om te groeien

Het unieke Fietsservicepunt is alweer een extra bouwsteen in de verdere uitbreiding van een duurzaam, toegankelijk toeristisch en recreatief aanbod. De beide partners investeren daarom graag samen 140.000 EUR. De Lilse Bergen zorgde met een budget van 60.000 EUR voor de uitwerking en het bouwproject. Toerisme Vlaanderen voorzag een subsidiebedrag van 80.000 EUR zodat de integrale toegankelijkheid van deze nieuwe infrastructuur gewaarborgd is.

Foto: Copyright Provincie Antwerpen – Beeld: Koen Fasseur

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.