DAKkan 2024 overtreft verwachtingen met meer dan 14.000 bezoekers

Meest succesvolle editie van Antwerps dakfestival

De vierde editie van het DAKkan festival was een ongekend en zonovergoten succes. Het startschot werd vrijdag gegeven met een boeiende kennisdag voor professionals rond gebruiksdaken en een exclusieve Rooftop Rave bij zonsondergang op het dak van het MAS. Gedurende drie dagen konden bezoekers genieten van de adembenemende Antwerpse skyline en een uitgebreid programma vol activiteiten die het volledige potentieel van daken als creatieve ruimte lieten zien.

Hoogtepunten

Van een sauna op het dak van de Blikfabriek tot theatervoorstellingen bovenop Steinerschool Hibernia en ADIC vzw, van hoogstaande comedy in hetpaleis tot een stijlvolle Dakboutique op het panoramische terras van de Brain Embassy — het festival bood een diverse en verrassende mix van kunst, cultuur en ontspanning. Andere hoogtepunten waren het locatietheater op de uitkijktoren van de Red Star Line museum, de Hoogste Rommelmarkt op het dak van Park & Ride Linkeroever, de Droomtuin op het dak van het MOMU, en een betoverende openluchtbioscoop met uitzicht op de Boerentoren en de kathedraal. De rooftop bar op de Arenahal in Deurne werd dan weer enorm gesmaakt door de buurt.

Meer dan 14.000 bezoekers

Met meer dan 14.000 bezoekers en activiteiten op 40 daken, heeft DAKkan 2024 een indrukwekkende groeispurt doorgemaakt. De vorige editie in 2022 strandde door regen op een ruime 6.000 bezoekers. De enthousiaste reacties van bezoekers, artiesten en partnerorganisaties bevestigen dat het tweejaarlijks festival stilaan een vaste plaats heeft ingenomen in het Europees dakfestival landschap.

Foto: Jasper Leonard

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.