Tentoonstelling MARK COLLE – CROSS POLLINATION

Raf van Severen // Antwerpen

10 > 13 oktober 2024

Een ongewoon evenement in Antwerpen: 4 dagen lang neemt de internationaal gerenommeerde Antwerpse florist Mark Colle de galerie Raf Van Severen over, gevestigd in een subliem architectenhuis recht tegenover het MAS. Voor deze tentoonstelling, getiteld Cross Pollination, liet Mark Colle zich inspireren door 15 schilderijen uit de collectie van de galerie om 15 originele, kortstondige bloemstukken te creëren. Het resultaat is een origineel dialoog tussen schilderijen en bloemencomposities. Deze kleurrijke soloshow loopt van 10 tot 13 oktober 2024.

Mark Colle transformeert traditionele bloemen tot visueel verbluffende en emotioneel resonante bloemstukken die wereldwijd bewondering oogsten. Zijn creaties tonen aan dat zelfs de meest alledaagse bloemen kunnen worden getransformeerd tot buitengewone kunstwerken.

MARK COLLE, 1978

Mark Colle (1978) behoort tot één van de meest vernieuwende floristen door zijn unieke benadering van bloemkunst. Eclectisme en niet-alledaagse combinaties kenmerken zijn stijl, zoals een tropische orchidee samenvoegen met een veldbloem als een madeliefje. Hij haalt zijn inspiratie uit films, interieurs en nostalgische dingen. Hij beschouwt bloemen niet alleen als decoratie, maar gebruikt hen als een medium om verhalen te vertellen en emoties over te brengen. Sinds 2007 baat hij zijn eigen bloemenzaak ‘Baltimore’ uit en in 2012 kwam hij in de schijnwerpers te staan toen hij

een adembenemende muur van 17.000 anjer stengels creëerde voor Raf Simons’ debuut haute-couture show voor Dior.

Colle’s creaties vormen een fusie van creativiteit, vakmanschap en passie, wat hem tot één van de meest prominente floristen van zijn generatie maakt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De tentoonstelling

Mark Colle – Cross Pollination

10 oktober – 13 oktober 2024

Vernissage 09 oktober 2024

De Locatie

Raf Van Severen Galerij

Maandag > donderdag: of op afspraak

Vrijdag: 14u – 18u

Zaterdag: 11u – 18u

Godefriduskaai 52,

2000 Antwerpen

Foto: Studio Vercammen

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.