Herkenningsteken voor het Provinciaal Archeologisch Depot

Agentschap Onroerend Erfgoed lanceert herkenningsteken voor erkende onroerenderfgoeddepots in samenwerking met Vlaams Depotnetwerk

Het agentschap Onroerend Erfgoed heeft in samenwerking met het Vlaams Depotnetwerk een nieuw herkenningsteken ontwikkeld voor erkende onroerenderfgoeddepots. Deze stap onderstreept de belangrijke rol van deze depots in het behoud en beheer van archeologisch en onroerend erfgoed in Vlaanderen.

Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Erfgoed, licht toe: ”Het herkenningsteken markeert het begin van een bredere zichtbaarheidscampagne. Hoewel de Vlaamse overheid het Provinciaal Archeologisch Depot van de provincie Antwerpen al in 2015 heeft erkend als onroerenderfgoeddepot, draagt deze erkenning bij aan de bredere strategie voor het behoud en beheer van archeologisch erfgoed in de provincie. Het depot zorgt voor de duurzame bewaring van archeologische ensembles uit de 46 gemeenten en steden in het werkingsgebied. Met enige trots hangen wij dit herkenningsteken op in het Provinciaal Archeologisch Depot van de provincie Antwerpen.”

De kern van de werking van het Provinciaal Archeologisch Depot is niet alleen het behoud en beheer maar ook de ontsluiting van de collectie. Het depot stimuleert daarbij initiatieven, zoals publicaties, lezingen en tentoonstellingen, die het belang en de waarde van depotwerking onder de aandacht brengen.

Met het nieuwe herkenningsteken, ontwikkeld in de kenmerkende huisstijl van de Vlaamse overheid, kan het Provinciaal Archeologisch Depot zijn rol en prestaties onder de aandacht brengen. Het agentschap Onroerend Erfgoed benadrukt: “Dit herkenningsteken is een teken van waardering voor de erkende depots als cruciale schakels in het archeologieproces en actieve spelers in de sector.”

Foto: Copyright Provincie Antwerpen

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.