Succesvolle Open Monumentendag bij Abseil voor Kinderen op Droogdokkensite

Monumentenwacht Provincie Antwerpen organiseerde zondag 8 september een avontuurlijke activiteit tijdens de Open Monumentendag. Aan de iconische Droogdokkensite in Antwerpen kregen kinderen de kans om op een veilige manier te abseilen van een van de monumentale gebouwen, terwijl ze meer leerden over het rijke erfgoed van de provincie.

De combinatie van avontuur en educatie bleek een groot succes. Jong en oud konden genieten van een dag vol spannende activiteiten en waardevolle informatie over het belang van monumentenzorg. De kinderen werden tijdens hun afdaling begeleid door ervaren professionals van Monumentenwacht, waardoor hun veiligheid steeds gegarandeerd werd. Ondertussen kregen ze uitleg over de rijke geschiedenis van het monument en de bijzondere technieken die worden gebruikt om dit waardevolle erfgoed in stand te houden.

De Droogdokkensite, een indrukwekkend stuk industrieel erfgoed, diende als perfecte achtergrond voor dit evenement. Jonge bezoekers konden niet alleen deelnemen aan de abseilactiviteit, maar ook rondleidingen volgen en meer te weten komen over de werkzaamheden van Monumentenwacht Provincie Antwerpen. Deze organisatie zet zich al jaren in voor het behoud en de restauratie van historische gebouwen en monumenten, met speciale aandacht voor preventief onderhoud.

De Open Monumentendag bij de Droogdokkensite trok vele bezoekers en werd gekenmerkt door een warme, gezellige sfeer waarin families samenkwamen om het erfgoed op een unieke manier te ontdekken. De abseil voor kinderen was zonder twijfel een van de hoogtepunten van de dag en gaf jonge deelnemers niet alleen een adrenalinekick, maar ook een gevoel van verbondenheid met het verleden.

Eerste gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Erfgoed, licht toe: “Monumenten zijn de stille getuigen van ons rijke verleden. Het is essentieel dat we niet alleen deze monumenten behouden, maar ook dat we de jongere generaties betrekken bij hun erfgoed. Initiatieven zoals de abseilactiviteit zorgen ervoor dat kinderen op een speelse en avontuurlijke manier kennis maken met het belang van monumentenzorg. Zij zijn de erfgoedbewakers van de toekomst.”

Foto:  Copyright: Provincie Antwerpen

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.