De Lijn vernieuwt roltrappen in metro Antwerpen

Vernieuwingswerken metro Sport en Meir: De Lijn investeert in toekomstbestendige mobiliteit

De Lijn zet een belangrijke stap in de modernisering van de Antwerpse metro. De vervoersmaatschappij investeert in de vervanging van de roltrappen in meerdere stations, om zo het comfort en de toegankelijkheid voor de reizigers te verbeteren. In station Sport zijn de werken reeds van start gegaan met de plaatsing van drie nieuwe roltrappen, die tegen midden december 2024 voltooid zullen zijn.

Nu is ook knooppunt Meir aan de beurt. Hier voorziet De Lijn de installatie van maar liefst 15 nieuwe roltrappen. De eerste fase van deze werken start in de nacht van 8 op 9 september 2024 en loopt tot eind april 2025. Gedurende deze periode zullen de ingangen en uitgangen aan de kant van de Wapper afgesloten zijn. Voor de toegankelijkheid blijven de ingangen aan de Huidevetterstraat, evenals de lift, beschikbaar.

De website van De Lijn wordt voortdurend geüpdatet met de laatste informatie, zodat reizigers goed geïnformeerd blijven.

Deze werken kunnen mogelijk overlast veroorzaken, maar De Lijn benadrukt dat de vernieuwingen noodzakelijk zijn voor een comfortabel gebruik van de metro. Ze vormen een essentieel onderdeel van de structurele opwaardering van het Antwerpse metronet en zullen de mobiliteit in de stad ten goede komen.

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.