August viert 5e verjaardag met een nieuw à la carte menu en een nieuwe verzorgingslijn voor de wellness

Al 5 jaar lang een modern toevluchtsoord

Het Antwerpse hotel august viert zijn 5de verjaardag met enkele nieuwigheden: de terugkeer van een elegant à-la-carte menu in het restaurant, de bar die 7 dagen per week een complete culinaire ervaring biedt en de samenwerking met het natuurlijke skincare merk Maiwe voor de spa.

August werd vijf jaar geleden geopend met een diep respect voor het erfgoed als een hedendaags toevluchtsoord. Het was het eerste hotelproject van de Belgische architect Vincent Van Duysen, die er de ziel van het historische Belgische erfgoedgebouw – een oud – met hedendaagse elegantie combineert. August bestaat uit 5 verschillende gebouwen die naadloos in elkaar overgaan.

Meer dan alleen een plek om te verblijven, heeft august de afgelopen 5 jaar bewezen een bestemming te zijn, een stedelijke oase voor zowel internationale gasten als Antwerpenaren. Als een modern meditatief toevluchtsoord nodigt de architectuur uit tot onthaasten. De sfeer en geschiedenis zijn voelbaar, mysterieus en melancholisch, hedendaags en warm. Ooit verzorgden de inwonende nonnen zieke of gewonde mannen op dit militaire landgoed, vandaag worden gasten hier in de watten gelegd in een van de 44 gastenkamers, het restaurant, de bar, de spa en de twee tuinen, ontworpen door Wirtz International Landscape Architects.

De nieuwigheden

  • Het restaurant: een nieuw eigentijds, elegant à la carte menu
    ​August keert terug naar een à la carte menu samengesteld door head chef Gerd Govaerts. Klassieke signatuurgerechten zoals côte à l’os, jonge tarbot bbq en dame blanche worden gecombineerd met innovatieve en frisse gerechten zoals scheermesjes en kokkelsoep ‘vadouvan’. Het menu laat gasten toe hun eigen ideale ervaring te creëren, zonder een vast menu.
  • De bar: 7 dagen per week geopend voor kleine hapjes, elegante cocktails en volledige gerechten
    ​Een nieuw en uitgebreid menu biedt gasten – zowel hotelgasten als lokale bezoekers – de mogelijkheid om te genieten van een aperitief, lunch of diner in een meer ontspannen en levendige omgeving. De bar is 7 dagen per week geopend en serveert kleine gerechten zoals oesters en pata negra, maar biedt ook complete gerechten, zoals holstein beef tataki, pulled beef bun, dry aged rode biet en north sea crab salad. En natuurlijk kan men in de kapel ook van enkele elegante drankjes genieten.
  • De wellness: een nieuwe samenwerking met het lokale huidverzorgingsmerk Maiwe
    ​​​August kondigt ook de samenwerking aan met het lokale huidverzorgingsmerk Maiwe voor de wellness. Maiwe, opgericht door de Belgische bio-ingenieur Maayke Ruyffelaere, ontwikkelt innovatieve huidverzorgingsformules met behulp van pure, wilde rozenbottelolie uit het hart van het Andeswoud in Chili. Maiwe ontwikkelde een exclusieve lijn voor august en zusterhotel Hotel Julien. De gekwalificeerde massagetherapeuten zullen vanaf 13 september een scala aan gezichts- en lichaamsbehandelingen en innovatieve rituelen bieden, waarbij ze de nieuwe producten van Maiwe gebruiken.

Terugblik op 5 jaar augustus met oprichter en eigenaar Mouche Van Hool

Het verhaal van august begint bij Mouche Van Hool, de eigenares van Hotel Julien, het boetiekhotel in Antwerpen dat gevestigd is in een van die prachtige residenties in het stadscentrum. Samen met haar man Laurent De Scheemaecker was Van Hool op zoek naar een nieuwe locatie, toen in 2014 een vriend Mouche belde over dit voormalige klooster in de Groene Wijk dat verkocht werd als hotelproject. Niet veel later was het august project geboren.

Met august keert Mouche Van Hool terug naar haar basisdefinitie van een bestemming.

“De openbare ruimtes zijn plekken voor ontmoetingen. De bar in de kapel is absoluut de blikvanger en onder het zwarte stalen en glazen dak van het restaurant geniet je van een verfijnde culinaire ervaring. De locatie is een bestemming op zich. Interactie tussen de lokale bevolking en hotelgasten is iets wat mij aanspreekt als ik reis, en dat streefde ik na met august. Een plek die ruimte biedt voor ontmoetingen, maar ook voelt als een omarming. En dat is precies wat de architecten hebben gecreëerd, een toevluchtsoord dat ik zelf ook zoek als ik op reis ben.”— Mouche Van Hool

Tien jaar na de start van het project en vijf jaar na de opening zien we dat het inkapselen van august in het Groene Kwartier heeft bijgedragen aan een nieuwe volwaardige stadswijk. “Ik hoop dat mensen august ervaren als een ontspannen en informele plek, waar bijna alles mogelijk is. De ommuurde tuinen zijn bijvoorbeeld een prachtige plek voor trouwrecepties, er is een tuinpaviljoen dat gehuurd kan worden voor kleinere evenementen en de vergaderzalen zijn erg populair. Zakelijke gasten kunnen na afloop bijpraten in de bar en zelfs blijven overnachten.”

Architectuur & Interieur: Vincent Van Duysen

Dat august een instant klassieker werd, is deels te danken aan architect Vincent Van Duysen. Zijn permanente zoektocht naar schoonheid heeft hij gemeen met Mouche. August was het eerste hotel van de Antwerpenaar.

“Ik heb alle eerdere hotelprojecten geweigerd omdat ik niet de corporate weg in wilde slaan. Maar ik voelde me gevleid door Mouche en er was een fantastische synergie tussen ons. Ik had het gevoel dat we iets uitzonderlijks konden bereiken dat intimiteit uitstraalde, in relatie tot de omgeving en in Antwerpen, nog steeds de plek die ik thuis noem. Alles wat je ziet is op maat gemaakt, van de kasten tot de lampen. Het is een eerbetoon aan echt vakmanschap.

We wilden august uniek maken, niet dat het als benchmark zou dienen. Vijf jaar later blijkt dat we de juiste keuzes hebben gemaakt, zowel visueel als tactiel. August voelt voor mij als een modern meditatief toevluchtsoord. We hebben veel behouden uit respect en we hebben laten zien dat architectuur de geschiedenis dient.”— Vincent Van Duysen 

Meer informatie

August ligt in het oude militaire domein in Antwerpen en is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, met een treinstation in de buurt.

Jules Bordetstraat 5,
​2018 Antwerpen
​+32 3 500 80 80
welcome@august-antwerp.com

Foto: © Robert Rieger

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.