De zestien-jarige Quintin heeft iets traumatisch meegemaakt, maar niemand in zijn omgeving weet ervan. Wat ze wel zien:  dat hij spijbelt, dat hij onhandelbaar is, dat er geen afspraken met hem te maken zijn.

Zijn ouder zijn ten einde raad en sturen hem naar een afgelegen gebied in Canada, waar hij zich staande moet zien te houden in een streng religieuze gemeenschap. De tijd lijkt hier al enige decennia stil te hebben gestaan en de genegenheid en sturing waarnaar Quintin snakt zijn ver te zoeken. Zijn liefdeloze gastgezin zit in hem vooral een gratis huishoudelijke hulp en de boer aan wie hij wordt uitbesteed zijt het als zijn taak om Quintin, met harde hand weer op het rechte pad te krijgen.

Ondanks de barre omstandigheden blijt Quintin met een open blik naar de wereld kijken. Hij geniet van het ruige land en sluit onverwachte vriendschappen met een peuter, een kalfje en een dakloze indiaan. En dan is er Mike, een domineeszoon in wie hij een gelijkgestemde vindt.

Liften naar de hemel is een meeslepend coming-of-ageverhaal over een jongen op de grens van volwassenheid.

Lex Paleaux is schrijver, columnist en scenarist. Eerder verschenen van zijn hand onder meer de veelgeprezen romans Winterwater en Als de dood zucht, houd ik mijn adem in. Van Winterwater werd een succesvol theaterstuk gemaakt en het werd vertaald in het Fries.

Titel: Liften naar de hemel

Auteur: Lex Paleaux

Uitgeverij: Ambo Anthos

ISBN: 97890263366062

Thema: Roman

Prijs: € 23,99

Verschijningsdatum: 26 september 2024

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.