Intermezzo van Sally Rooney

De eisen van andere mensen lossen niet op, ze vermenigvuldigen zich allen. Steeds moeilijker, steeds ingewikkelder. Wat eigenlijk neerkomt op: meer leven, steeds meer leven, denkt ze.

Behalve het feit dat ze broers zijn hebben Peter en Ivan Koubek weinig gemeen.

Peter, in de dertig, is advocaat in Dublin: succesvol, bekwaam en ogenschijnlijk onaantastbaar. Maar in de nasleep van het overlijden van hun vader past hij zelfmedicatie toe om te kunnen slapen. Bovendien worstelt hij met zijn relaties met twee totaal verschillende vrouwen – zijn eerste liefde, Syvia en Naomi, die het leven als een grote grap beschouwt.

Ivan, tweeëntwintig, is een professioneel schaakspeler. Hij ziet zichzelf als sociaal onhandig, een loner in alles het tegenovergestelde van zijn gladde oudere broer. In de weken na de dood van zijn vader ontmoet hij Margaret, een oudere vrouw die net een turbulente fase uit haar verleden te boven komt en al snel raken hun levens intens met elkaar vervlochten.

Voor beide rouwende broers en de mensen die zij liefhebben is dit een nieuwe fase – van verlangen, wanhoop en mogelijkheden – een kans om te ontdekken hoe vol een leven kan zijn zonder te barsten.

Sally Rooney is een Ierse auteur. Eerder schreef ze “Gesprekken met vrienden”, “Normale mensen” en “Prachtige wereld, waar ben je”. “Intermezzo” is vertaald door Gerda Baardman en Jan de Nijs.

Titel: Intermezzo

Auteur: Sally Rooney

Uitgeverij: Ambo Anthos

ISBN: 9789026368011

Thema: Roman

Prijs: € 24,99

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.