Op Open Wervendag op zondag 19 mei zet Zorgbedrijf Antwerpen de werfhekken van de nieuwbouwsite De Nobele Donk open voor een uniek bezoek achter de schermen. Er zijn ook infosessies over het bouwproject met dienstencentrum en serviceflats. Ook de pers is welkom van 10 tot 17 uur via het onthaalpunt in de parochiezaal van De Nobele Donk, Jozef Ickxstraat 10, 2180 Ekeren.
Het project De Nobele Donk van Zorgbedrijf Antwerpen is gelegen aan de Prinshoeveweg en de Jozef Ickxstraat in Ekeren Donk. Op het terrein komen 4 vrijstaande gebouwen met in totaal 47 serviceflats en een dienstencentrum, inclusief ontmoetingsruimte voor lokale verenigingen.
 
Dienstencentrum en eerste flats klaar in 2020
Het dienstencentrum opent de deuren begin 2020, samen met de eerste 10 serviceflats. De andere 37 serviceflats zullen klaar zijn in 2021. De flats worden later dit jaar te huur en te koop aangeboden. Ook de oude pastorij wordt volledig gerenoveerd: hierin komen onder andere een wellnessruimte, kapsalon en zalen voor verenigingen en de tuin van de pastorij wordt een publiek toegankelijke buurttuin. 
 
Rondleidingen op de werf
Bezoekers kunnen tijdens de Open Wervendag – onder begeleiding – 5 serviceflats in ruwbouwfase bezoeken op de eerste verdieping van het gebouw. Op het gelijkvloers van datzelfde gebouw komt ook het dienstencentrum. Daarnaast kan op de werf, in het gebouw van de vroegere pastorij, het gelijkvloers bezocht worden. Hier komen onder andere de toekomstige wellnessruimte en het kapsalon.
 
Expo en infosessies
Om 10.30, 13, 14.30 en 15 uur zijn er infosessies over het bouwproject en het aanbod voor senioren. Vooraf inschrijven is niet nodig.
De hele dag is er in de parochiezaal De Nobele Donk een expo met meer informatie over het bouwproject. Bezoekers kunnen er ook gericht vragen stellen aan medewerkers van aannemer Artes Roegiers en van Zorgbedrijf Antwerpen en hun gegevens doorgeven om op de hoogte te worden gehouden over het nieuwbouwproject.
 
Praktisch
De inkom van de werf bevindt zich aan de Prinshoeveweg, maar bezoekers moeten zich aanmelden aan het onthaalpunt, in de parochiezaal van De Nobele Donk (Jozef Ickxstraat 10). De werf kan enkel onder begeleiding bezocht worden.
De 5 te bezoeken flats liggen op de eerste verdieping van de werf en zijn op dit ogenblik nog niet rolstoel- of rollator-toegankelijk.
Inschrijven voor de infosessies tijdens de Open Wervendag moet niet.
Er is parking aan de parochiezaal De Nobele Donk, Jozef Ickxstraat 10.
 
Meer info op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/nobeledonk