Met Thelonious realiseert Zonzo Compagnie een vervolg op de succesvolle voorstelling Mile(s)tones. Opnieuw staan de muziek en de figuur van een legendarische jazzmuzikant centraal. Dit keer is dat Thelonious Monk.

Een drummer, een pianist en een bassist nemen u mee naar het New York van de eerste helft van de twintigste eeuw. De kleine Thelonious kijkt over de schouder van zijn grote zus mee naar het pianoklavier en raakt helemaal in de ban van het instrument. Wat volgt, is een rollercoaster van ontmoetingen, jamsessies, successen en een dosis pech. De even koppige als geniale Thelonious Monk volgt een grillig parcours, en maakt daarbij grillige muziek vol afwijkende harmonieën en vreemde ritmes. Desondanks groeide hij uit tot The High Priest of Jazz, die tal van jazzstandards op zijn naam heeft staan.
Tijdens de voorstelling betrekken livemuziek en video u bij Thelonious’ experimenteerdrang. Spring mee op deze beboptrein met het Genius of Modern Music!

Tip Bart Buls:
Een kinderprogramma rond de wereldbefaamde jazzpianist Thelonious Monk …daar heb ik wel oren naar! Gedurfd zou ik zeggen … maar ik kom zeker luisteren! Jullie ook?
Credits
Simon Segers (drums), Fulco Ottervanger (toetsen), Lieven Van Pée (bas), Nele Fack (video), Benjamin Vandewalle (regie)

zondag 08 maart 2020
14:30 (Einde: 15:30 / geen pauze)

cc ’t Schaliken
Grote Markt 35
2200 Herentals
E-mailadres: cultuurcentrum@herentals.be
Telefoonnummer: 014-28 51 30

Foto’s: www.schaliken.be