Een ode aan de zomer! Kom genieten van pracht en praal van onze historische tuinen en ontdek onze nieuwe aanwinsten. We zetten al onze bloementuinen in de kijker. Dit is een speciaal moment voor de medewerkers van het park omdat ze fier zijn om hun werk van een heel jaar te kunnen tonen. 

Je krijgt ook de kans om de bloemen op hun mooiste moment te zien. Hopelijk doe je wat inspiratie op om in je eigen tuin aan de slag te gaan met bij- en vlindervriendelijke bloemen, met eetbare bloemen, met nostalgische bloemen als dahlia’s en canna’s, met rozen en rotsplanten. Deze dag valt ook in het weekend van de Nationale open exotentuindagen.

In de ecotooptuin kan je je eigen kruidenthee maken, en bij ‘t Coolhof alles te weten komen over eetbare bloemen. De wilde bijenwerkgroep van Natuurpunt vertelt over wilde bijen. Kinderen zijn welkom op een creatieve workshop. Frida Kahlo zit verstopt tussen de dahlia’s. Vind jij de 5 Frida’s in onze zomertuin en onthoud jij bij welke dahlia’s precies? Kom het vertellen aan de bar en je verdient een katoenen draagtas van 90 jaar Vrijbroek. Je mag ook hulp inroepen van de tuinmannen. 

Ti Ricordi en Musica Mobile zorgen voor muziek in zomerse sferen. De Kleine Maya – Hulpcomité Guatemala serveert taart, koffie en appelsap op het terrasje tussen de bloemen. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel. Het Heideatelier is er ook met lekkere ijsjes.

Wij maken er een feest van! Graag met jou erbij!

Wanneer: Zondag 25 augustus tussen 13 en 18 uur.

Waar: 
In de zomertuin van het Vrijbroekpark, Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

Deelnameprijs: gratis
Website: www.vrijbroekpark.be 

Social media: https://www.facebook.com/events/2019789388325878/

Bereikbaarheid
Kom je met de fiets, te voet of openbaar vervoer? Wegbeschrijving vind je op onze website.
Kom je met de auto? Let op, de Plaisancebrug over het Kanaal Leuven-Dijle in Mechelen is niet toegankelijk voor de auto’s tot 30 augustus. Rij best via Postzegellaan richting Hombeeksesteenweg. Parkeren mag je op de personeelsparking van Kellogg’s t.h.v. Hombeeksesteenweg 321.

Foto: Provincie Antwerpen