Steak tartaar, welke vleeseter lust het nu niet? Het lijkt op filet américain, maar dat is vaak een stuk fijner. Steak tartaar kun je op toastjes eten, maar je kunt het ook serveren met verse frietjes. Zoals in dit heerlijk recept.

Steak tartaar
Ingrediënten
1 eidooier
1 el mosterd
1/2 el tabasco
1 el worcestersaus
1 snufje selderijzout
800 g biefstuk
2 el kappertjes
2 sjalotten
handjevol peterselie
peper zout
1 kg aardappelen
1 krop sla
8 appelkappertjes
2 eidooiers (voor de mayonaise)
1 citroen (sap, voor de mayonaise)
2 dl maïsolie
1 el mosterd

Bereiding
Snijd het vlees fijn. Hak de kappertjes fijn en meng ze met het vlees. Snipper de sjalot fijn. Meng de helft, samen met 2 el van de gehakte peterselie, door het vlees.
Meng nu de dooier, tabasco, Worcestershiresaus, selderijzout en mosterd door het vlees. Zet het geheel in de koelkast. Maak nu je mayonaise. Doe de dooiers in een maatbeker, samen met enkele eetlepels citroensap en de mosterd. Mix en voeg de olie toe tot de mayonaise de juiste dikte heeft. Breng verder op smaak met peper en zout.

Begin met de frietjes. Schil de aardappelen. Snij in schijfjes en daarna in frietjes van de gewenste dikte. Leg in koud water. Haal uit het water en dep goed droog. Pocheer ze eerst 5 minuten aan 150 graden in een friteuse met ossenvet. Laat even afkoelen en zet opzij.
Verdeel de tartaar in gelijke porties. Vul een dresseerring en duw aan.
5 Spoel en droog de sla. Werk de steak tartaar af met de appelkappertjes. Serveer met de frietjes, sla en mayonaise.
Was de sla, zwier droog en doe in een kom. Werk de steak tartaar af met de appelkappertjes. Serveer met de frietjes, sla en mayonaise.

Tekst: Martyna Majchrzak

Foto: www.ambiance.be