De bibliotheek in het administratieve gebouw van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer is al 40 jaar een vaste waarde op het domein voor de kampeerders. Vanaf 1 april, bij de opening van het toeristische seizoen, zal de vernieuwde stripcollectie toegankelijk zijn voor iedereen die op het domein logeert. Met een investering van 6000 euro werden de oude stripverhalen in een nieuw kleedje gestoken. Doorheen het hele seizoen zal de nieuwe collectie verder met nieuwe strips aangevuld worden, zodat steeds van elke reeks het recentste exemplaar ter beschikking is. De jarenlange uitbater en oprichter “Vic van de Bib” kwam persoonlijk de nieuwe collectie voorstellen.

Zo’n 40 jaar geleden startte Vic Van Roosbroeck, ondertussen 90 jaar, met zijn initiatief. Hij wilde een stripbibliotheek op de camping waar hij zo graag verbleef. Over de jaren heen verzamelde hij zelf stripverhalen en romans en ondertussen bezit de bibliotheek meer dan 5000 exemplaren en deze collectie groeit nog steeds. Met een minimum aan middelen heeft Vic de bib doen groeien tot de enige en unieke campingbibliotheek van Vlaanderen, met klassiekers zoals Jommeke, Suske en Wiske, De Kiekeboes, de Rode Ridder en ga zo maar door.

De beschermkaft die Vic jaren geleden heeft ontworpen om de stripverhalen te beschermen tegen de tand des tijds en de ruwe kinderhand begint nu stilaan te verslijten. Daarom besloot het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer de meest gehavende exemplaren uit de collectie te vernieuwen. De soms waardevolle oude exemplaren zullen met zorg gearchiveerd worden.

Met deze vernieuwing kent de bibliotheek 2 afdelingen: de stripverhalen en de romans. De stripverhalen zitten in moderne houten bakken en de romans staan op gloednieuwe rekken. De inrichting kreeg een frisse look, de stripverhalen werden netjes gesorteerd en het geheel werd aangekleed met levensgrote striphelden die goedkeurend toekeken.
Meer info:
www.zilvermeer.be