In het district Antwerpen werden zeven grote en kleine speelterreinen grondig aangepakt of nieuw aangelegd. Sommige zijn al klaar, aan andere wordt nog de laatste hand gelegd. De speelplekken bieden sowieso allemaal deze zomer nog een veilige speelomgeving voor alle kinderen. Bij de (her)aanleg van deze speelzones werd (waar mogelijk) een thematische link gelegd met de buurt. Zo kreeg het speeltuintje langs het Kempisch dok aan de Binnenvaartstraat een nautisch thema en veel speelzand.
 
“Als district zetten we graag in op veilige speelgelegenheid op wandelafstand. Met de oplevering van deze grondig vernieuwde of compleet nieuwe speelterreinen zetten we deze ambitie kracht bij. We zijn ontzettend blij dat we deze speelzones deze maand kunnen openstellen. Omwille van corona speelt de zomervakantie van veel kinderen en gezinnen zich dit jaar immers in de eigen stad af. Een avontuurlijke en vernieuwde speelplek in de buurt is dan zeker een pluspunt. Het is de ideale plek waar kinderen kunnen ravotten terwijl de ouders gezellig buurten”, zegt Tom Van den Borne, districtsschepen voor jeugd.

Hieronder vindt u een overzicht van de speelterreinen. De eerste vijf speeltuinen zijn projecten van het district Antwerpen. Het district investeert in totaal 770.000 euro in deze speelzones. De andere twee speeltuinen werden mogelijk gemaakt door de stad Antwerpen en AG VESPA.
 
·         Dageraadplaats, 2018 Antwerpen
Het volledige speelterrein is vanaf 3 juli toegankelijk.
·         Professor Claraplein, 2018 Antwerpen
Het volledige speelterrein is al geopend en toegankelijk.
·         Sintelbaan, 2030 Antwerpen-Luchtbal
Dit volledig nieuwe speelterrein is vanaf 3 juli toegankelijk.
·         Alfons De Cockplein, 2020 Antwerpen-Kiel
Drie zones van het speelterrein zijn afgewerkt en toegankelijk. De volledige speelzone wordt op vrijdag 23 juli opgeleverd.
·         Canadablokken, 2030 Antwerpen-Luchtbal
Het volledige speelterrein is vanaf 7 juli toegankelijk.
·         Tampicoplein, 2030 Antwerpen-Luchtbal
Het volledige speelterrein is geopend en werd gerealiseerd in samenwerking met de stad Antwerpen.
·         Binnenvaartstraat, 2000 Antwerpen
Het volledige speelterrein is geopend en werd gerealiseerd in samenwerking met AG VESPA.
 
De timing is steeds onder voorbehoud van de weersomstandigheden.