Van oude kledij en stof een nieuwe draagtas maken om mee naar de winkel te gaan: dat is wat er op het programma staat op donderdag 14 maart in dienstencentrum Seefhoek. De deelnemende senioren en buurtbewoners maken en beschilderen  tassen, die nadien worden aangeboden aan buurtbewoners.
 
Met de ‘Zero Plastic’ workshop slaan de vzw Eshtaar Art, dienstencentrum Seefhoek en stad Antwerpen de handen in elkaar om het gebruik van plastic tassen tegen te gaan in de wijk. Ze vertrekken vanuit het recycleren van oude kledij en stoffen, die deelnemers vervolgens verwerken tot draagtassen. De tassen krijgen een extra persoonlijke toets, omdat ze allemaal worden beschilderd. Nadien worden de draagtassen gratis aangeboden aan buurtbewoners. Dienstencentrum Seefhoek, Onderwijsstraat 13, 2060 Antwerpen.
 
De gratis workshop maakt deel uit van ‘Buurt aan de Beurt’ in de Onderwijsstraat en omliggende straten, waar dienstencentrum Seefhoek in samenwerking met stad Antwerpen zijn schouders onder zet. In de week van 11 tot en met 15 maart staan ook nog opkuisacties, een afvalquiz, een pop-upcontainerpark en een frituur op het programma.
 
Programma ‘Buurt aan de Beurt’:
maandag 11 en dinsdag 12 maart: 
poetsacties in de Onderwijsstraat en omliggende straten
dinsdag 12 maart: 
sorteerspelen en een afvalquiz in dienstencentrum Seefhoek
woensdag 13 maart: 
grote ‘buurtboost’ opkuisactie met buurtbewoners, klanten van het dienstencentrum, leerlingen van ‘de Leerexpert’ in de Onderwijsstraat
donderdag 14 maart: 
workshop ‘Zero Plastic’ in dienstencentrum Seefhoek om samen van oude kledij en stoffen een draagtas te maken en te beschilderen
vrijdag 15 maart: 
pop-upcontainerpark en frituur Seefhoek
 
Foto: www.zorgbedrijf.antwerpen.be.