Regisseur Domien Huyghe draaide zijn debuutfilm vorig jaar In Oostende naar een scenario van zijn zus Wendy Huyghe en Jean-Claude Van Rijckegem. Hij wist voor Zeevonk een indrukwekkende cast rondom zich te verzamelen, met Hilde De Baerdemaeker (‘Mijn vader is een saucisse’), Sebastien Dewaele (‘Eigen kweek’, ‘Bevergem’), Zouzou Ben Chikha (‘De dag’, ‘De twaalf), Lynn Van Royen (‘Beau Séjour’, ‘De luizenmoeder’) en Valentijn Dhaenens ( ‘De helaasheid der Dingen’, ‘Girl’). De glansrollen zijn weliswaar weggelegd voor enkele nieuwe beloftes. Zo speelt Saar Rogiers de hoofdrol, samen met debuterende Dunia Elaweed en Sverre Rous. (Dealer). Producent Dries Phlypo van A Private View staat in voor de productie. 

ZEEVONK is een productie van Dries Phlypo voor A PRIVATE VIEW in coproductie met Marleen Slot van het Nederlandse Viking Film en kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Nederlands Filmfonds, Nederlandse Production Incentive, Eurimages, EEN, Stad Oostende, Casa Kafka Pictures en de Belgische Tax Shelter.

Paradiso Filmed Entertainment brengt de film op 29 maart uit in de Belgische bioscoop.

SYNOPSIS 

Het leven van Lena, een getalenteerde zeilster en skatester, staat op zijn kop wanneer haar vader samen met twee andere vissers sterft op zee. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat haar vader het ongeluk heeft veroorzaakt. Lena is echter overtuigd dat dit het werk is van een mysterieus zeewezen. Ze gaat tot het uiterste om het bestaan van het beest en de onschuld van haar vader te bewijzen.

Een film van Domien Huyghe

Cast: Saar Rogiers en Hilde De Baerdemaeker, Valentijn Dhaenens, Zouzou Ben Chikha, Sebastien Dewaele , Dunia Elwaleed  en Sverre Rous