Op woensdag 28 juni nodigt YouTuber Zaka van 15 tot 18 uur alle Antwerpse jongeren uit op de Groenplaats voor een sportieve uitdaging. Het initiatief is een samenwerking tussen Zaka en enkele jonge Antwerpse vrijwilligers die zo Sportopia willen promoten.
Op woensdag 5 juli opent Sportopia opnieuw de deuren in de Parkloods in Park Spoor Noord. Om jongeren warm te maken voor dit sportpretpark organiseert YouTuber Zaka een sportieve challenge. Op woensdag 28 juni van 15 tot 18 uur kunnen jongeren het op de Antwerpse Groenplaats tegen hem en tegen elkaar opnemen op de Meltdown, een spannende opblaasbare attractie. De bedoeling is om zo lang mogelijk een ronddraaiende slinger te ontwijken. Wie als laatste blijft staan, wint een van de 30 tickets om zich samen met 4 vrienden op Sportopia uit te leven deze zomer.
Bekijk het filmpje waarin Zaka de Antwerpse jongeren oproept om mee te doen met de Meltdown-challenge. Deze actie kwam tot stand in samenwerking met het jongerencampagneteam, een initiatief van de stad Antwerpen. Het is een groep van 8 jonge vrijwilligers, allen tussen 15 en 18 jaar, die de stad inzet om de communicatie tussen de stad en jongeren in Antwerpen te verbeteren. Het event ter promotie van Sportopia is hun eerste wapenfeit.
Over Sportopia
Van 5 juli tot en met de herfstvakantie kunnen kinderen, jongeren én volwassenen zich opnieuw sportief uitleven in het sportpretpark Sportopia in Park Spoor Noord. Alle info over Sportopia staat op www.antwerpen.be/sportopia.