Waar eindigt het Nederlands duo Erik en Hermien Kuiper van De Ijskuip (Denekamp) tijdens het wereldkampioenschap van de ‘Gelato World Tour’, van 8 tot 10 september in Rimini (Italië)? Dat vraagt vandaag zowat elke gelatoliefhebber in Nederland en België zich af. Initiatiefnemer, ijsmachinesfabrikantCarpigiani, maakte zopas alle deelnemers met de geselecteerde gelato’smaken’ bekend. Kuiper werd eind juli in Bologna nog de winnaar van de Europese finale van de ‘Gelato World Tour’ met zijn ‘Honing-Yoghurt met Frambozen en Walnoten’-Kui(p)er Ijs. In Rimini moet hij het in september opnemen tegen 35 finalisten uit zowat 19 landen.
Facts & Figures ‘Gelato World Tour’

Bijna 2000 deelnemers uit de hele wereld begonnen in 2015 aan de 2e editie van de ‘Gelato World Tour’ van Carpigiani
82 events zorgden voor de selectie
36 deelnemers staan in de finale
de finalisten komen uit 4 continenten
de finale vindt plaats in Rimini (Italië) van 8 tot 10 september
er wordt een gigantisch ‘Gelato World Tour’-dorp opgetrokken in Parco Federico Fellini aan de bekende stranden van de Emilia-Romagna Riviera net voor het iconische Grand Hotel
19 landen zijn vertegenwoordigd: Nederland, Singapore, Australië, Maleisië, Taiwan, Japan, Colombia, USA, Canada, China, Italië, Argentinië, Brazilië, Oostenrijk, Duitsland, Hongarije, Slovenië, Libanon en Griekenland
‘Honing-Yoghurt met Frambozen en Walnoten’-Kui(p)er Ijs van Erik en Hermien Kuiper van De Ijskuip uit Denekamp =
Een Gelato op basis van yoghurt gemaakt met melk van de eigen koeien van De Ijskuip, gecombineerd met de smaak van lentehoning artisanaal gewonnen door een professionele imker. Het ijs is verder op smaak gebracht door frambozen geoogst door de naburige boer Krabbe en stukjes walnoot afkomstig uit de eigen tuin van De Ijskuip. De noten worden steeds gemarineerd in een mengsel van honing en suiker.