Op 13 september 2019 opent diamantmuseum DIVA een tweede tentoonstelling die deel uitmaakt van een reeks Wonderkamers. Het Antwerpse ontwerpersduo Wouters & Hendrix volgt Axel Vervoordt op als gastcurator. Vanuit hun 35-jarige carrière als juweelontwerpers en verhalenvertellers onderzoeken Katrin Wouters en Karen Hendrix wat hen verwondert en inspireert. Ze brengen juwelen uit hun oeuvre samen met pareltjes uit de DIVA-collectie, hedendaagse kunst en curiosa. ‘Wonderkamer II: Wouters & Hendrix’ loopt tot en met 16 februari 2020.

Katrin Wouters & Karen Hendrix: “Op onverklaarbare wijze kan een klein detail of object, als bij toverslag, levendige herinneringen oproepen aan liefde, geluiden en beelden.  Dit zijn prachtige momenten en deze objecten zijn ware schatten.  We kunnen ons geen mooiere manier voorstellen om onze 35ste verjaardag te vieren dan met een tentoonstelling waarin we de bezoekers volledig onderdompelen in de Wouters & Hendrix schatkamer.”

Wouters & Hendrix’ fascinatie voor opmerkelijke verhalen en de edele metalen zilver en goud vormen de leidraad in het tentoonstellingsconcept. Precieuze objecten en alledaagse vondsten krijgen betekenis in persoonlijke composities. De unieke assemblages die zo eigen zijn aan hun werk, zorgen voor een explosie aan vormen en kleuren. Ook het Antwerpse vakmanschap dat centraal staat in de collecties, krijgt een belangrijke plek in de tentoonstelling.
Scenograaf Bob Verhelst vertaalt de eigenzinnige en surrealistische stijl van het ontwerpersduo in een verrassende scenografie. Bob Verhelst was scenograaf van verscheidene MOMU expo’s waaronder ‘Delvaux. 180 jaar Belgische luxe’ en ‘Margiela. De Hermès jaren’.
Een reeks van Wonderkamers

Met een focus op edelsmeedkunst, juwelen en diamant wil DIVA een steentje bijdragen aan de verwondering, nieuwsgierigheid en kennisuitwisseling die materiële cultuur kan opwekken. Daarom nodigen we binnen onze tijdelijke programmering toonaangevende gastcuratoren uit om een persoonlijke Wonderkamer te maken. In aanmerking komen: verzamelaars, mecenassen, kunstenaars, edelsmeden, decorateurs, architecten, modeontwerpers, fotografen, juweelontwerpers en designers. Ze mogen putten uit de museumcollectie en deze aanvullen met andere (kunst)voorwerpen. Zo wordt het begrip ‘verwondering’ vanuit verschillende invalshoeken belicht en verbonden aan edelstenen en edele metalen. Axel Vervoordt stelde als eerste gastcurator zijn Wonderkamer bij DIVA samen. 
De tentoonstelling ‘Wonderkamer I: Axel Vervoordt’ loopt nog tot en met zondag 28 april.

Praktische info
Wanneer: vrijdag 13 september 2019 t.e.m. zondag 16 februari 2020
Waar: DIVA, Antwerp Home of Diamonds. Suikerrui 17 – 19, 2000 Antwerpen
Openingstijden: maandag tot zondag van 10u – 18u, woensdag gesloten
Tickets: standaardtarief € 10 per persoon. Tickets koop je via de webshop.

DIVA, Antwerp Home of Diamonds
Suikerrui 17-19
2000 Antwerpen

Foto’s: www.divaantwerp.be