Een veelzijdig ras met een rijke geschiedenis. De oorsprong van het Witrode ras gaat zelfs terug tot de zestiende eeuw, toen nog familie van het Ayrshireras. Siert sindsdien vooral onze Oost-Vlaamse weides en is te herkennen aan de overheersend witte vacht en rode kleur op de kop en hals.

Als melkkoe zijn Witrood runderen erg productief, met een gemiddelde melkproductie van 5.834 kg per jaar. Als vleeskoe worden ze dan weer geprezen voor hun mager vlees met volle smaak.

www.lekkervanbijons.be

De Belgische rundveerassen – onze nationale trots!

Wil je genieten van lekker, kwalitatief rundvlees? Kijk dan naar het land van oorsprong, da’s al een keurmerk op zich. En ‘België’ staat vaak synoniem voor ‘goedgekeurd’. Daar ziet heel de keten streng op toe. Zij garanderen dat het vlees dat je koopt heel strikt gecontroleerd is en aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Hoe je het ook klaarmaakt en welk type rundvlees het ook is.

Belgisch rundvlees, gekweekt met zorg en bereid met smaak!

Foto: www.mastercooks.be