Vier landgenoten, waaronder Belgisch Kampioen Sander Tobback (Kampenhout), moesten gisteren vol aan de bak tijdens de Europese finale van de Gelato World Tour in de Carpigiani Gelato University in Bologna (Italië). Ze streden er met in totaal 20 kandidaten voor een plekje in de finale van het Wereldkampioenschap ‘ijsbereiden’. Dat vindt dit jaar van 8 tot 10 september plaats in Rimini (Italië). De Gelato World Tour is als rondreizende artisanale roomijs-competitie de eerste in zijn soort en wordt aanschouwd als de ‘Formule 1’ onder de gelatowedstrijden. Eerder passeerde het kampioenschap al in wereldsteden zoals Singapore, Chicago tot Melbourne, Berlijn of Tokyo. 

In Bologna presenteerden 20 finalisten hun ijscreatie aan een vakjury die bestond uit journalisten, gelato-experten en ijsautoriteiten uit heel Europa. De kandidaten kwamen uit: Nederland, België, Kroatië, Tsjechië, Slovenië, Hongarije, Griekenland en Polen. Slechts 2 – de toekomstige Europese en Vice-Europese Kampioen dus – kunnen zich verzekeren van een ticketje voor het Wereldkampioenschap in Rimini.

De Belgische delegatie:

Sander Tobback van L’Origien in Kampenhout met “Passion-Mango”
Kim Smet van Luca’s Ijs uit Hamme met “Curry banana coconut with lemon grass infusion”
Christophe Penneman van Crèmerie François uit Sint-Niklaas met “Cremotto with pistachio, crumble and chocolate”(foto)
Kurt Florkin van Fratelli in Antwerpen met “Tiranders”
INFO: Carpigiani Ambachtelijk Benelux en Carpigiani Gelato University