Al voor de 35ste keer werd er dit jaar gestreden voor de overwinning tijdens de jaarlijkse scholenveldlopen op Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer.

Dankzij de samenwerking van MOEV, de Molse Atletiekclub Vabco en het Zilvermeer team is de scholenveldloop al jaren een vaste afspraak in de agenda van heel wat scholen.

Met een deelnemersaantal van 2865 leerlingen uit het secundair en basisonderwijs blijft de scholenveldloop erin slagen een uitzonderlijk hoog aantal jongeren te motiveren om zich tijdens een vrije woensdagnamiddag sportief in te zetten. Zelfs regen kon de jongste lopertjes niet deren!

Leerlingen van de derde graad uit het secundair onderwijs hadden de mogelijkheid om deel te nemen aan de Survival Trophy, een initiatief van Sport Vlaanderen.

Samen met hun klasgenoten daagden de lopertjes zichzelf uit. Hoewel er per categorie natuurlijk maar één winnaar kan zijn, is het prachtig dat zovele scholieren uit het secundair en het basisonderwijs hun kans hebben gewaagd tijdens deze scholencross.

Ook de leerkrachten en de ouders die hebben meegelopen verdienen een speciale vermelding. Een moedige beslissing!

Alle winnaars werden beloond met een glimmende trofee.

Sint Jan Berchmanscollege uit Westmalle veroverde de beker voor het hoogste percentage deelnemers. Vrije Basisschool Millekemol uit Mol bracht het hoogste aantal deelnemende leerkrachten en ouders mee.
Basisschool Sint Bernadette uit Deurne sleepte dan weer de extra prijs in de wacht voor school met de verste afstand tot Mol. Campus Rozenberg uit Mol tekende in met het hoogst aantal deelnemers.
Een trofee voor het hoogste aantal lopertjes uit het buitengewoon onderwijs werd overhandigd aan de kampioenen van Saigo Sterrenbos uit Mol.

Zilvermeer beloonde bovendien enkele deelnemende scholen met een korting bij reservatie van een schoolsportdag.

Proficiat allemaal!

Mireille Colson, gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen: “Zelfs al bestaat de loop al 35 jaar, uit de zetel komen en sporten of de natuur in trekken is een actuele boodschap, zeker voor onze jongeren. Van een succes gesproken.”

Foto: Copyright: Hans Cools