Tentoonstellen in tijden van Corona, dan moet je inventief te werk gaan. Op veilige afstand van elkaar, maakten 48 kunstenaars kennis met elkaar in de Oostvleugel van het Deurnse districtshuis. Ze leverden allemaal één werk in. Die werden beoordeeld door een jury, gefotografeerd en nu digitaal getoond aan iedereen die interesse heeft.
 
Nieuw concept
Al heel wat tentoonstellingen van Deurnse kunstenaars zijn de voorbije jaren de revue gepasseerd in de oostvleugel van het districtshuis. Deze keer werd er gekozen voor de organisatie van een groepstentoonstelling, met werken van maar liefst 48 zeer diverse kunstenaars.
Door de coronamaatregelen was de tentoonstelling niet toegankelijk voor publiek en koos het district ervoor om de groepstentoonstelling ‘Deurne geeft je Vleugels’ virtueel te organiseren.
De volledige expo met zeer uiteenlopende kunstwerken is te bekijken via deze  link. (https://izi.travel/en/61d0-deurne-geeft-je-vleugels-editie-2020/nl)
 
Ontmoeting
Via de virtuele tentoonstelling wil het district de Deurnse beeldende kunstenaars in de kijker te zetten én tegelijkertijd een netwerkmoment creëren waarop ze elkaar en elkaars werk kunnen leren kennen.
 
Jury
Een vierkoppige jury koos tien winnaars uit. Zij krijgen de unieke kans om in de loop van 2021 en 2022 een solotentoonstelling te houden in één van de vleugels van het districtshuis
In alfabetische volgorde:
Romane Claus
Bas Damme
Walter Jouret
Kari Peeters
Cathalijne Postma
Manjula Singh
Riet Smulders
Françoise Trouvé
Jan Vilain
Pieter Vrints