Ben je gebeten door film en heb je altijd al eens willen meebeslissen welke film een festival wint? Hier is je kans: schrijf je in voor de FFO Taste of Europe publieksjury!
Veel Europese films die in eigen land grote successen boeken, bereiken nooit de Belgische zalen. Met Taste Of Europe wil Filmfestival Oostende hier verandering in brengen.
We tonen een grote selectie van Europese films die de aandacht van het Belgische publiek absoluut verdienen en daarom ons Taste of Europe label krijgen.
10 films dingen mee naar de prijs voor Beste Taste of Europe Film.
De jury wordt samengesteld uit een brede selectie van filmliefhebbersvan alle leeftijdscategorieën en ook jij kan er bij zijn!
WAT MOET JE DOEN?
Schrijf je eigen filmrecensie over de film “Sprakeloos” van Hilde Van Mieghem en zend deze voor 30 april 2017 hier in.
Op basis van de inzendigen kiezen wij de juryleden.
Rep je dus naar de bioscoop voor “Sprakeloos”!
De film komt op 15 maart in de zalen, maar op vrijdag 10 maart kan je hem al komen bewonderen tijdens onze exclusieve avant-première in Kinepolis Oostende!
DE FILM
Sprakeloos is de verfilming van de prachtige en succesvolle roman van Tom Lanoye in een regie van Hilde Van Mieghem.
Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen.
DE PUBLIEKSJURY
De publieksjury bestaat uit 10 personen en een voorzitter. Vorig jaar was dat niemand minder dan acteur en zanger Sebastien Dewaele!
Als lid van de publieksjury beslis jij mee welke film de prijs voor Beste Taste of Europe Film verdient!
De jurering vindt plaats van zaterdag 9 september tot donderdag 14 september (steeds rond 20.00 uur). Na de film volgt telkens een korte bespreking met de voorzitter.
De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 15 september.