Door de start van de Ronde van Vlaanderen wijzigt de bediening van enkele Antwerpse bus- en tramlijnen. Het gaat om de tramlijnen 4 en 7, en de buslijnen 30 en 36. Bij tram 4 is dat van donderdag tot en met zondag, bij de overige lijnen alleen in het weekend. De start en fanzone van de Ronde zijn vlot bereikbaar met de tram vanop verschillende Park and Rides en vanuit het Centraal Station. Details zijn te vinden op www.delijn.be. 
 
Tram 4: andere route van Groenplaats naar Hoboken
Door het fandorp op de Groenplaats volgt tram 4 van 4 tot en met 7 april een aangepast traject. Van de Groenplaats naar Hoboken gaat het via de Huidevetterstraat, de Lange Gasthuisstraat en de Amerikalei naar de Bolivarplaats en zo voort naar Hoboken. Richting Groenplaats geldt de normale reisweg. 
Tram 7: ingekort tot Sint-Pietersvliet
Tram 7 wordt zaterdag en zondag ingekort tot Sint-Pietersvliet. De haltes ‘Brouwersvliet’ en ‘MAS’ worden een deel van de voormiddag niet bediend.
Bus 30: omleiding
Bus 30 volgt zaterdag en zondag een omleiding. De Scheldestraat en Waalsekaai zijn dan afgesloten. De omleiding gaat via de Kasteelstraat en Verschansingstraat. 
Bus 36: niet naar de Rooseveltplaats vanop Linkeroever
Door het afsluiten van de Waaslandtunnel blijft 36 op Linkeroever. De haltes Rooseveltplaats, Sint-Jansplein, Tunnelplaats en Vermeylenlaan worden in het weekend een groot deel van de voormiddag niet bediend.  Reizigers kunnen naar rechteroever met tramlijnen 3, 5, 9 en 15 vanuit halte Halewijn en station Van Eeden.

Foto: www.delijnantwerpen.be