Momenteel repeteert het jonge circusgezelschap Familiar Faces in de Houten Zaal van provinciaal cultuurhuis de Warande Turnhout. Op vrijdag 23 oktober 2020 gaat hun nieuwste voorstelling ‘Surface’ in première in De Piste van de Schouwburg. Speciaal voor deze voorstelling werd een bad vol water geïnstalleerd in de Warande.

uitgestelde wereldpremière
Omwille van de verstrengde coronamaatregelen in Nederland moest circusfestival Circolo in Tilburg vorige week helaas beslissen om hun festival en de bijhorende première van ‘Surface’ te annuleren. Familiar Faces hervat hun repetities nu in de Warande om een weekje later (coronaproof) in wereldpremière te gaan met hun nieuwste creatie.

over Familiar Faces
Het jonge gezelschap verovert momenteel zowel in binnen- als buitenland de circuswereld en brengt met hun nieuwste voorstelling acrobatie op topniveau! Familiar Faces werd geselecteerd voor Circusnext, een Europees project voor het nieuwste circustalent. Uit 120 talenten werden slechts zes artiesten of gezelschappen geselecteerd.

Dit acrobatisch kwartet zijn twee Vlamingen (Josse De Broeck en Hendrik Van Maele), een Oostenrijkse (Petra Steindl) en een Duitser (Felix Zech). Ze zijn alle vier opgeleid aan de Fontys Academy for Circus and Performance Art in Tilburg, Nederland.

samenwerking Alexander Vantournhout
De vier artiesten van Familiar Faces speelden eerder mee in de voorstelling ‘SCREWS’ van de Belgische performer Alexander Vantournhout die met zijn voorstellingen steeds balanceert tussen dans en circus. De Warande volgt Vantournhout al enkele jaren. Hij was al meermaals in residentie en ‘SCREWS’ stond vorig jaar op het programma van het circusfestival Plein de Cirque in Turnhout.

over ‘Surface’
Met deze creatie gaat Familiar Faces op zoek naar de grenzen van het onmogelijke. Water sijpelt over het podium. Soms voorzichtig dan weer roekeloos beweegt dit het acrobatisch kwartet zich over het gladde oppervlak.

Van en met: Josse De Broeck, Hendrik Van Maele, Felix Zech en Petra Steindl
coproductie: Festival Circolo, LEME Festival en Cirkl (30CC) met de steun van de Warande Turnhout.

praktisch
première op vrijdag 23 oktober 2020 om 20.15 uur
in provinciaal cultuurhuis de Warande in Turnhout
Schouwburg – in De Piste
Foto & video & meer info en tickets: www.warande.be