Door de wereldwijde crisis rond het coronavirus heeft de Luxemburgse overheid aangeraden om alle manifestaties gedurende onbepaalde tijd uit te stellen. Dat betekent dat ook de WE’RE SMART WORLD DAY van 4 mei in het Groot Hertogdom zal worden uitgesteld. Met alle betrokkenen van het organisatieteam hebben we beslist om de lancering van We’re Smart Green Guide in twee fases te laten gebeuren.

Bekendmaking nieuwe restaurants en radijzen op 4 mei 2020
4 mei behouden we als lanceringsdatum voor de nieuwe We’re Smart® Green Guide 2020 met de nieuwe groentenrestaurants en nieuwe radijzen. Het gaat om meer dan 950 restaurants in 42 landen!
We maken ook de Awards voor ‘Best Veggie & Best Vegan Restaurants of the World’ in primeur bekend!
En u komt ook alles te weten over “De week van Groenten en Fruit©” met bloemkool en pompelmoes als groenten en fruit van het jaar, en de We’re Smart® Academy.

We’re Smart World Day op 21 september 2020
Op maandag 21 september gaat het event in Luxemburg door met hetzelfde scenario en thema. We reiken dan de We’re Smart® Future Awards 2020 uit, de We’re Smart® Best Vegetables Restaurants Awards 2020 (13 landen) en de nieuwe TOP100 Best Vegetables Restaurants© World 2020.
Zes bekende groenterestaurants zullen die dag een uitzonderlijke plantaardige receptie verzorgen. 
Arabelle Meirlaen – Arabelle – 5 Radijzen
Nicolas Decloedt – Humus & Hortense – 5 Radijzen
Kris De Roy – Hofke van Bazel – 5 Radijzen
Michael Vrijmoed – Vrijmoed – 5 Radijzen
Seppe Nobels – Graanmarkt 13 – 5 Radijzen
René Mathieu – Château de Bourglinster – 5 Radijzen
Voor de liefhebbers organiseert René Mathieu ‘s avonds voor 150 gasten een “Special Denk Groenten! Denk Fruit!®” Diner.

Op de We’re Smart World Day gaan we met specialisten in debat over twee thema’s:
1. “Plantaardige fermentatie in de gastronomie!”
Fermentatie is een eeuwenoude techniek maar biedt tal van nieuwe mogelijkheden. De sprekers tijdens dit debat zijn:
Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps – 5 Radijzen), de pionier
René Mathieu (Château de Bourglinster – 5 Radijzen), over het belang van de juiste seizoenen
Aaron Adams (Fermenter – 5 Radijzen), een fermentatierestaurant in de praktijk
Sylvester Schatteman (Hofke van Bazel – 5 Radijzen), plantaardige dranken
Sylvie Rouen, wetenschapper in microbiology & aromatology
2. “Food (r)evolutie in de lucht!”
Denk Groenten! Denk Fruit!® op de vliegtuigen, met volgende sprekers: 
Philippe Pelletier, vertegenwoordiger van LUXAIR
Een vertegenwoordiger van QATAR AIRWAYS
Een vertegenwoordiger van THALYS
Toni Deconinck, hoofdredacteur June, World Travel online Magazine
René Mathieu (Château de Bourglinster – 5 Radijzen), creator van de 80/20 recepten voor LUXAIR

Organisatie : info@weresmartworld.com