Dit geliefde recept voor Welsh cakes komt rechtstreeks uit The Market Bakery at Abergavenny Market, dus als je een echte smaak van Wales bij je thuis wilt brengen, zoek dan niet verder dan deze traditionele lekkernijen!

Ingrediënten (maakt 10-12 cakes):
225 g zelfrijzend bakmeel
65 g basterdsuiker
115 g margarine / boter
1-2 handenvol rozijnen
1-2 eieren (indien nodig)

Methode:
Zeef eerst de bloem in een kom en meng dit samen met de margarine of boter.
Voeg de suiker en rozijnen toe tot ze gecombineerd zijn. Voeg vervolgens een van de eieren toe. Als het mengsel goed bindt, ga dan verder met de volgende fase. Zo niet, voeg dan het tweede ei toe en meng tot het gebonden is.
Rol het mengsel uit op een met bloem bestoven bord tot het ongeveer 6 mm dik is. Snij met een kleine ronde koekjesvorm 10-12 ronde cakes en bak ze in een ingevette pan tot ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer vier tot vijf minuten op middelhoog vuur. Eenmaal gekookt, bestrooi met basterdsuiker en geniet ervan!

Toptip : de kooktijd is afhankelijk van de grootte van de taarten – als ze klaar zijn, moeten de taarten veerkrachtig aanvoelen en niet nat aanvoelen. Kijk voor deze en andere recepten op de speciale Wales-voedselpagina van Visit Wales gevuld met informatie en traditionele lekkernijen om te proberen.

Foto: www.visitbritain.com