Beste liefhebber van Belgische lekkernijen,

Schenk jezelf een glas Belgische whisky in en ontdek waarom dit streekproduct ook in het buitenland erkenning geniet.

Belgian Owl, een befaamde whisky uit eigen land… mét reden. Alles bij The Owl Distillery staat in het teken van de beste kwaliteit. Met enorme veel passie en ambacht wordt dit Haspengouwse streekproduct vervaardigd.
Alles begint met de droom van meester distiller Etienne Bouillon om meer verscheidenheid te geven aan de lokale landbouw. De uitgebalanceerde Belgian Single Malt Whisky wordt dan ook gemaakt van enkel lokaal geteelde gerst uit Haspengouw.

Het embleem van Belgian Owl is de uil. In de Griekse oudheid staat deze symbool voor kennis en wijsheid. De kennis is nodig om de aarde te respecteren en single malt whisky te creëren. De wijsheid komt van pas als we van whisky willen genieten.

De productie van onze single malt whisky verloopt volledig ambachtelijk. De gerst wordt geteeld met veel aandacht en respect voor de aarde. Alle akkers worden omringt door wilde natuur.
Het eerste vat Belgian Owl werd op 29 oktober 2004 gevuld. Na 3 jaar geduldig wachten, werd de eerste Belgian Single Malt Whisky “Belgian Owl” gebotteld. Sinds de eerste botteling heeft de uil zijn vleugels uitgeslagen en verovert hij stilaan de harten van whiskyliefhebbers. Diverse erkenningen onderschrijven de kwaliteit van deze Belgische whisky.
Sinds februari 2016 wordt de Belgian Owl gestookt in twee Schotse distillatieketels van Caperdonich Distillery, gelegen in Speyside.