Naar aanleiding van de expositie ‘Operatie Noordzee 1944-’45’ slaan vier partners de handen in elkaar. Het War Heritage Institute, het Vlaams Instituut voor de Zee, Seafront en Westtoer zetten samen een scholenwedstrijd op voor alle lagere scholen in België. De winnende klassen uit Sint-Amands, Ledegem en Oostwinkel mochten op dinsdag 8 juni hun prijs in ontvangst nemen.​

De expositie ‘Operatie Noordzee 1944-’45’ brengt het indrukwekkende verhaal van de bevrijding van de Scheldemonding en de Belgische Kust door geallieerde troepen. Aan de hand van een uniek hoorspel brengen de organisatoren het verhaal op een toegankelijke manier tot in de klassen van de basisschool.

Aan het hoorspel werd een wedstrijd gekoppeld waardoor deelnemende klassen kans maakten op een verrassingsbox voor de hele klas. De winnende klassen: Basisschool De Zonnebloem uit Sint-Amands, Vrije Basisschool Sint-Jan uit Ledegem én Twinkel uit Oostwinkel, kwamen met veel enthousiasme hun verrassingsboxen in ontvangst nemen. “Deze expositie, die door de verschillende tentoongestelde artefacten bijzonder impressionant is, geeft perfect weer hoe het leven was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat we dit verhaal op een speelse manier kunnen brengen in de klassen en de scholen warm maken om ons een bezoek te brengen is een win-win.” aldus Dominique Henrard van het War Heritage Institute.

Mocht je nog op zoek zijn naar een leerrijke en attractieve uitstap tijdens de zomermaanden?
Kom dan zeker nog een bezoek brengen aan de expositie, want deze is verlengd tot 7 november 2021. Alle praktische info is terug te vinden op: https://www.seafront.be/nl/operatie-noordzee.

Foto: www.warheritage.be