Een gezonde levensstijl en voldoende beweging zijn belangrijk om je kans op borstkanker te verkleinen. Om iedereen aan te sporen meer te bewegen, doopt Pink Ribbon de maand mei om tot stapmaand. 30 minuten extra wandelen per dag kan immers al een verschil maken. Schrijf je in voor De Roze Mars en stap met z’n allen minstens 5 keer de wereld rond!

30 minuten wandelen tegen borstkanker
Elke dag krijgen 26 vrouwen in België te horen dat ze borstkanker hebben. Pink Ribbon stelt dat 1 op de 3 kankers vermeden kan worden door een gezonde levensstijl. Daarbij speelt beweging een belangrijke rol. Dagelijks een stukje wandelen is een eenvoudige en efficiënte manier om meer te bewegen.
Met De Roze Mars wil Pink Ribbon Belgen aanzetten om elke dag minstens 30 minuten extra te stappen. Het doel is om samen met alle deelnemers op 31 dagen tijd minstens 5 keer de wereld rond te stappen. ‘Een halfuurtje extra stappen per dag is een kleine moeite; het heeft immers weinig impact op je dagelijkse routine, maar voor je gezondheid is het een enorme stap vooruit’, dat zegt Brigitte Boonen, Executive Director bij Pink Ribbon.

Zet nu de eerste stap
Wil je meestappen in de strijd tegen borstkanker? Meld je aan voor De Roze Mars via www.derozemars.be. Na registratie krijg je toegang tot het online platform: daar kan je je stapactiviteit tracken, je vindt er beweegtips terug en je kan deelnemen aan motiverende (groeps-)challenges.
Per inschrijving doneer je 5 euro ten voordele van de strijd tegen borstkanker. Zo werk je niet alleen aan je eigen gezondheid, maar steun je ook het goede doel.

Auteur: Inneke De Corte

Foto: www.seniorennet.be