Wanneer Laura ter voorbereiding van het tv-programma “Weet je nog toen…?” op zoek gaat naar de ex-leden van Wally en De Rockers, blijkt niet iedereen opgezet met een mogelijke reünie.
Duik mee in het verleden van Wally en De Rockers, terug naar het ontstaan, de glorieperiode, de liefde en… de split.
Want wat was daar de aanleiding voor? Waarom ging ieder zijn eigen weg?
En wat hebben De Kreuners daar mee te maken? 

Zou jij andere keuzes maken? Ben je geworden wat je wilde zijn?
Heeft het leven het juiste ritme gevolgd?

Stijn Van Haecke: “Het ontstaan van Wally en de Rockers situeert zich begin januari 2014. Op een brainstormavond bedachten Nick Delafontaine, Tine Vechter en ikzelf de personages Walter, Paul, Eddy en Brigitte. We maakten een vragenlijst die we verzonden naar een paar menen van ‘een iets oudere generatie’ en kregen feedback. Want we moesten ons verplaatsen in een andere leefwereld. Maar het idee bleef echter maar een idee. Een jaar later probeerden we verder te gaan, maar het stokte. We hadden het onszelf niet gemakkelijk gemaakt. Toen al werd het idee geopperd dat een mogelijk nieuw stuk misschien pas iets was voor 2019.”
“En de tijd vloog voorbij. Tot plots…Ja, het was al bijna zover. En Wally en de Rockers moest en zou er komen. Alleen moest ik het nog schrijven. Maar hoe moest ik er aan beginnen? Tot Tine me voorstelde dat zij een kortverhaal wou schrijven voor onze improvoorstellingen van ‘Bungeejumpen voor acteurs’. De personages werden gebruikt en er werd wat extra verhaal bij geschreven.”
“En toen kwamer vaart in. Want vanaf dan wist ik waarover Wally en de Rockers zou kunnen gaan. Over beslissingen nemen, over keuzes maken, voor jezelf en voor anderen. Dat doen we allemaal, veel, soms groot, soms klein, maar met gevolg, altijd. En hoe kijk je dan terug? Heeft jouwleven het juiste ritme gevolgd? Werden verwachtingen ingelost en dromen realiteit of bleef het bij ee droom? Wat als..?”

Wally en de Rocker is een fantastisch stuk en is veruit het beste theater dat het Theater Zeemanshuis heeft gebracht sinds geruime tijd. De personages worden zo levensecht gespeeld dat je bijna gaat denken dat ze in het echte leven een bandje waren!

Auteur: Stijn Van Haecke
Regie: Stijn Van Haecke en Nick Delafontaine
Cast: Chloë Fund, Stijn Van Haecke, Jonas Stalmans, Joachim Van Ransbeeck, Magalie van Puyvelde, Alex Van Haecke, Rolf Stalmans, Rudy Marien, Linda Robaye.
Nog tot en met 2 maart in Fakkeltheater Zwarte Zaal, Reyndersstraat 7, 2000 Antwerpen
Info: www.theaterzeemanshuis.be
Foto’s & video: Mon Huysmans