Dat de opmars van de vegetarische en veganistische keuken zich vertaalt in heel wat creatieve alternatieven voor vlees, werd al eerder duidelijk. Cauliflower wings, portobello burgers en carrot dogs veroverden de afgelopen jaren al menig hart en dat ontging ook online platform Basically niet. Zij creëerden en publiceerden het recept voor een zogenaamde ‘bread steak’, wat hét vegetarische alternatief voor biefstuk zou zijn. 

Vegetarische chefs zijn helden als het aankomt op het creëren van bijzondere alternatieven voor vlees en vis. Maar de nieuwste uitvinding in veggie-land is misschien wel de meest verrassende die we tot nu toe zagen opduiken. Online platform Basically publiceerde een recept voor een biefstuk op basis van brood. Volgens hen is het een echte winner, maar lezers zijn eerder sceptisch.

Toast met Parmezaan
Het is culinair journalist David Tamarkin die met het creatieve idee op de proppen kwam. In zijn zoektocht naar een waardig alternatief voor biefstuk vond hij niets dat aan de eisen kon voldoen. Totdat hij een sneetje zuurdesembrood belegde met Parmezaan en dat in de pan bakte. Het resultaat daarvan werd een decadente, vettige en zoute hap met een substantie en smaak die volgens hem veel weg heeft van vlees.

Reacties
Toen Basically het recept deelde op Instagram, volgde al snel een stroom aan reacties. “Y’all are really trying to convince people that cheesy bread tastes like steak…. Thank you for starting my day off with a laugh”, klonk het onder andere onder de post. Terwijl enkele nieuwsgierige foodies het recept toch het proberen waard vinden, is het merendeel van de lezers het over één ding eens: “It’s… toast.”

Tekst: Louise Anthonissen

Foto: www.ambiance.be