De voorbije maanden gaven we het startsignaal voor ons nieuwe traject I SOLISTI MakerSpace. MakerSpace is een driejarig traject voor talentvolle en vindingrijke makers met ambitie. Onder de vleugels van I SOLISTI zoeken zij hun eigen artistieke stem. In dit ontwikkelingsproces prikkelen we de creativiteit van de artiest en worden experiment en innovatie gestimuleerd. MakerSpace biedt niet alleen op artistiek vlak, maar ook zakelijk en organisatorisch vele mogelijkheden tot ontwikkeling, afhankelijk van de behoefte en persoonlijke accenten die de artiest wil leggen.

MakerSpace is een onderdeel van I SOLISTI ACADEMY, waarmee het ensemble kansen creëert voor jonge talentvolle musici, makers en componisten.

Frederik Neyrinck over MakerSpace:” Dit traject is een plek waar alle disciplines elkaar kunnen omarmen en waar vanuit gezamenlijk onderzoek nieuwe creaties ontstaan”

Jonge makers aan het werk

Binnen het kader van MakerSpace kregen drie jonge makers afgelopen zomer de mogelijkheid om onder toeziend oog van dramaturg Jochem Naafs, Artist in Residence Frederik Neyrink en artistiek directeur Francis Pollet hun eerste project samen te creëren. Ze experimenteerden met het concept van klarinettist-performer Toon Quanten. Op muziek van componist Jasper Charlet onderzoekt Toon samen met danser Laura Daelemans de individuele beleving van verdriet.

Eind augustus toonden ze hun work in progress aan een beperkt publiek in de Jezuïetenkerk van Lier. Met de feedback die ze daar kregen, kunnen de drie weer aan de slag om hun concept verder uit te denken en te ontwikkelen.

Nieuwsgierig naar de voortgang van de ideeën van Toon, Jasper en Laura? Houd zeker onze kanalen in het oog om meer nieuws te ontvangen!

Foto: www.isolisti.be