Bert Vannoten, filmmaker en een trouwe bezoeker van het park, maakte een film in het kader van 90 jaar Vrijbroek. Welkom om deze film te bekijken op woensdag 18 december in het bezoekerscentrum. Er zijn twee toonmomenten: om 15 uur en om 19 uur. De film duurt 35 minuten.

De film gaat van de oorsprong van het park geleidelijk en met een tikkeltje fantasie over naar het heden. De vele sfeerbeelden tonen het leven en de werkzaamheden in het park.

Bert Vannoten: “In feite ben ik in 2018 beginnen te filmen in het park en heb aan de hand van folders die door het Vrijbroek werden uitgegeven de flora van het park uitgebreid in beeld gebracht. Hier is een film uitgegroeid in 2018 met als titel: Verrijkend Vrijbroek. De film VRIJBR90K heb ik gemaakt naar aanleiding van het 90- jarig bestaan van het park.
 
Eén van de medewerkers van het park gaf me begin 2019 een boek: “verrassend Vrijbroek”. Dat boek was voor mij de aanleiding om te beginnen werken aan een zo volledig mogelijke film. De natuur is ook mijn stokpaardje. Het feestelijk inzetten van de film was vlug gekozen, maar de aanvangsbeelden van het verre verleden waren niet zo evident, omdat er ook geen bewegend erfgoedmateriaal bestaat van de oorsprong heb ik het zelf moeten ensceneren.”

Wanneer:
18 december om 15 uur en om 19 uur
Waar:
bezoekerscentrum Vrijbroekpark, Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

Deelnameprijs:
gratis
Website:
www.vrijbroekpark.be -> kalender

Social media:
https://www.facebook.com/events/415534419386363/

Foto: www.provincieantwerpen.be