Het schooljaar loopt ten einde.Wij blikken terug op een prachtig jaar waarin wij 4583 kinderen en jongeren in één van onze workshops mochten verwelkomen.
 
Ook voor komend jaar hebben wij weer een mooi aanbod herinneringseducatie en vredesopvoeding in petto.

Basisonderwijs

Kinderen uit het lager onderwijs kunnen ook komend schooljaar weer terecht in onsEducatief Beleefparcours Eerste Wereldoorlog. Deze workshop confronteert leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar met hindernissen die vrede in de weg liggen.
 
In 2020 is het 100 geleden dat de Olympische Spelen in Antwerpen plaatsvonden. In de workshop Olympische Vrede maken leerlingen een Olympische reis door de tijd en halen we verschillende talenten boven in de deelnemers. Samen werken, samen denken, samen doen en samen sporten staan centraal.
 
In 2019 is het 75 jaar geleden dat ons land werd bevrijd van de Duitse bezetter. Deze geschiedenis ontdekken kinderen op school met de workshop Anne Frank in de klas.Via een Japans verteltheater komen de alledaagse en niet zo alledaagse dagboekverhalen van Anne Frank aan bod. 
 
Op locatie valt er komend schooljaar vanalles te beleven in de tijdelijke expo Vreugde & Verdriet. In deze nieuwe workshop neemt een gids de leerlingen mee op sleeptouw en toont hoe de bevrijding in Antwerpen werd beleefd.Leerlingen staan stil bij de betekenis van bezetting, onveilgheid, schaarste, heropbouw en slachtoffers.
 
De vluchtelingenproblematiek blijft actueel en in de workshop Vluchtpost maken leerlingen op een interactieve manier kennis met vluchtelingen vandaag.

Secundair onderwijs

Jongeren uit het secundair onderwijs ontdekken in de workshop Clash of Conflicts hoe zij omgaan met conflicten in hun dagelijks leven. Deze workshop is opgebouwd rond een interactieve app, gaat door op school en daagt jongeren uit na te denken over hun conflictgedrag.
 
In 2020 is het 100 geleden dat de Olympische Spelen in Antwerpen plaatsvonden. In de workshop Olympische Vrede maken leerlingen uit de eerste graad een Olympische reis door de tijd en halen we verschillende talenten boven in de deelnemers. Samen werken, samen denken, samen doen en samen sporten staan centraal.
 
In 2019 is het 75 jaar geleden dat ons land werd bevrijd van de Duitse bezetter. Deze geschiedenis ontdekken leerlingen op school met de workshop Anne Frank in de klas.Via een Japans verteltheater komen de alledaagse en niet zo alledaagse dagboekverhalen van Anne Frank aan bod. 
 
Op locatie valt er komend schooljaar vanalles te beleven in de tijdelijke expo Vreugde & Verdriet. In deze nieuwe workshop neemt een gids de leerlingen mee op sleeptouw en toont hoe de bevrijding in Antwerpen werd beleefd. Jongeren staan stil bij de betekenis van bezetting, onveilgheid, schaarste, heropbouw en slachtoffers.
 
In onze online Getuigenbank vind je de spreker die je zoekt om bij te dragen tot de ontwikkeling van een ruimer (wereld) perspectief. Wij zoeken graag met je mee en verzorgen de eerste contacten.

Foto’s: www.vredescentrum.be