Maarten Inghels schreef het gedicht ‘Ik volg de rivier, ik ben de rivier’ na een voettocht in de zomer van 2016. De dichter volgde de Schelde van de bron in het Franse Gouy-Le-Catelet tot in Antwerpen.  Op zondagmiddag 22 januari stelt Maarten Inghels zijn nieuwe stadsgedicht en de speciale uitgave van het gedicht door Demian voor in het Letterenhuis. Praktisch: Letterenhuis, zondag 22 januari 2017 om 14:00 – vrije toegang.
Maarten Inghels schreef het gedicht ‘Ik volg de rivier, ik ben de rivier’ tijdens een voettocht in de zomer van 2016. De dichter volgde de Schelde van de bron in het Franse Gouy-Le-Catelet tot in Antwerpen.Maarten_Inghels_bron_schelde_high__c_driessegers_07
Op zondagmiddag 22 januari stelt Maarten Inghels zijn nieuwe stadsgedicht voor. Katharina Smets peilt bij Maarten Inghels en zijn gasten naar de betekenis van de rivier. Aansluitend leest Inghels enkele fragmenten voor.
Ik volg de rivier, ik ben de rivier is een uitgave van Demian te Antwerpen in samenwerking met Antwerpen Boekenstad en verschijnt in januari 2017 als Stadsgedicht. Het weekblad Knack publiceert op 11 januari 2017 het volledige Stadsgedicht.
Het boek verschijnt op een oplage van 100 genummerde en gesigneerde exemplaren. Het telt 64 pagina’s en is onlosmakelijk verbonden met een glazen houder gevuld met water uit de Scheldebron.

Www.letterenhuis.be