Galerij Artisjok houdt onverminderd en onvermoeibaar vast aan haar gewoonte om op diverse plaatsen in de stad op te duiken, altijd opnieuw onverwacht en verrassend, meestal in leegstaande winkels.
Door die gebouwen alvast tijdelijk een culturele invulling te geven levert de galerij met iedere tentoonstelling een opgemerkte bijdrage tot de verfraaiing van het straatbeeld in de Lierse binnenstad – en tot de levendigheid van het sociale leven in de stad. Weer stelt Peter Everaert met Galerij Artisjok tentoonstellingen in het vooruitzicht in liefst drie nieuwe panden in de smalle Antwerpsestraat.
Kijk met ons mee vooruit naar de plannen voor het voorjaar en de zomer.
 
Op 1 mei opent in de vroegere Esprit-winkel de tentoonstelling La Esperanza (‘de hoop’, een passende titel voor deze tijd) van de kunstenaar met Spaanse roots Esteban Sola.
Tegelijk gaat op 1 mei in de aangrenzende vroegere Mexx-winkel een tentoonstelling van start van de pop art kunstenaars Bert Prins, Ludo K. en de geboren Lierenaar Bart Verheyen, ook bekend als striptekenaar.
 
Van 12 juni tot 12 september loopt in de gebouwen van het gewezen café “Rerum Novarum” en bijgebouwen, de naar het pand vernoemde groepstentoonstelling.
(Rerum novarum = ‘Omwenteling’, evenzeer een gebeuren om in deze tijden naar uit te kijken: alles mag wel weer eens anders worden).
De galerij stelt 16 kunstenaars tentoon (oa. William Sweetlove, de Nederlandse Evelien De Jong en de Keniaanse Monica Dahlberg).
Het betreft hier veelal bijzondere installaties, die allemaal samen de tentoonstelling het cachet geven van een rariteitenkabinet.
 
Het zwaartepunt van de planning ligt evenwel in de zomermaanden. Van 9 juli tot 28 augustus kunnen kunstliefhebbers – maar eigenlijk iedereen die wat bijzonders wil zien – een kunstroute volgen langs het werk van allemaal samen meer dan 25 kunstenaars op verschillende plekken in de stad.
De route loopt van het Timmermans-Opsomerhuis en het stadspark via Grote Markt 6 naar drie andere tentoonstellingen in de Antwerpsestraat.
Een flyer met een plattegrond van de route en uitleg bij de tentoonstellingen zal iedereen wegwijs maken.
 
Met de kunstroute, die ook geïnteresseerden van buiten de stad zal aanspreken, wil Galerij Artisjok graag het aantal bezoekers per jaar aan onze stad helpen opkrikken.
Geholpen, ongetwijfeld, door een prachtige zomer.