Korneel De Rynck trok naar de belangrijkste plaatsen van de Eerste Wereldoorlog in Europa en deed maar liefst twaalf landen aan. Hij bezocht uiteraard België en Frankrijk – waar hij op minder bekende plekken komt – en hij reisde naar Italië, Slovenië, Bosnië, Servië, Macedonië, Griekenland, Turkije, Polen, Oekraïne en Wit-Rusland.

In zijn boek geeft De Rynck een handig overzicht van de interessantste sporen, monumenten, begraafplaatsen en musea die je per locatie kunt bezoeken en hij wijst de weg ernaartoe. Net als in zijn boek schetst hij tijdens deze voordracht aan de hand van foto’s het bredere plaatje en vertelt hij het verhaal van de grote veldslagen. De geselecteerde plaatsen zijn niet alleen historisch belangrijk, het zijn ook prachtige bestemmingen. Wie nog een reis te plannen heeft en naast prachtige bestemmingen ook ruimte wil om geschiedenis op te snuiven, heeft met het boek In Europese velden de ideale reisgids te pakken.

Korneel De Rynck is historicus, schrijver én reiziger. Hij won de Vlaamse Scriptieprijs 2008, won de Groene Waterman-publieksprijs en werd genomineerd voor de VPRO Bob Den Uyl Prijs voor het beste reisboek. Zijn familie is afkomstig uit de Westhoek, zijn overgrootvader was soldaat aan de IJzer.

toegang: 6 euro/8 euro
inschrijven: 03 226 36 32 of antwerpen@masereelfonds.be i.s.m. De Groene Waterman
13 juli om 20u
Het boek:
In Europese velden, reisgids met Europese frontbestemmingen – 350 blzn. – uitgeverij Manteau
19.99 euro – 17.99 euro voor coöperanten