Bij een gecombineerde actie van politie en douane zijn gisteren verschillende auto’s uit het verkeer gehaald aan de Ernest Van Dijckkaai. Van daar werden ze naar het Steenplein geleid.

Een bestuurder met een voorlopig rijbewijs had de ‘L’ niet zichtbaar opgehangen. Een andere had passagiers aan boord terwijl dat niet in de voorwaarden was opgenomen. Zeven bestuurders reden rond met een vervallen keuringsbewijs. De politie liet een voertuig takelen omdat het vermoedelijk niet verzekerd was. Het was niet ingeschreven en ook niet gekeurd. Bovendien had de bestuurder geen rijbewijs op zak. Nog drie andere bestuurders mochten hun voertuig aan de kant laten staan omdat ze geen rijbewijs bij hadden. Een aanhangwagen was niet voorzien van een correcte reproductie van het kenteken.

Bij controle van een buitenlands voertuig werden vier passagiers op de achterbank geteld. Twee van hen droegen geen veiligheidsgordel. Er werd 232 euro cash betaald. Vijf bestuurders hadden nog een rekening te vereffenen. Drie van hen betaalden respectievelijk 836,47 euro, 23,36 euro en 1 328,32 euro aan achterstallige boetes. Twee andere bestuurders konden de rekening van respectievelijk 2 332,69 euro en 22 663,98 euro niet onmiddellijk betalen waardoor hun voertuig ingehouden werd.

Verder waren er nog twee voertuigen die geen geldige verzekeringsdocumenten aan boord hadden, maar na contact met de maatschappij bleken de voertuigen wel degelijk geldig verzekerd te zijn.